Mam antenu, nakonec je to conifer. Davam ji k dispozici na pokusy a pro vybudovani nodu 1. Kdo ma zajem muze si ji vyzvednout u Tilika. Snad se mi podari ziskat jeste dalsi i pro svuj nod.
Odjizdim na vanoce do mist kde panuje Telekomni stredovek. Bohuzel :( Prozradim ze je to Zlin.
Preji pekne svatky, at vam neshori stromek a nezaskoci rybi kosticka. A v novem roce rychle a levne pripojeni.
Jo, zabrat kanal je chytra vec - kdo driv prijde ten driv mele . No ja si na svuj node budu delat vsesmerovou antenu, a myslim ze ze zacatku by ti mohla stacit, nez ji nahradi nejaka "profi" za 5000,- . Nevite nekdo o nejaky prodejne v olomouci kde by se dal sehnat slusnej koax. kabel pro nase ucely?
Diky za nabidku, ma vsak jeden hacek - parametry anteny. Nemuzu si za zadnych okolnosti dovolit porusit podminky pro pouziti pasma. Musim presne znat parametry tvoji anteny, pripadne je mit moznost zmerit, a to ted jeste nemam. Sice je to drazsi varianta, ale budu muset v soucasne dobe koupit firemni antenu ktera ma parametry garantovany. Jde o to aby vysilaci vykon mohl byt v ramci generalni licence maximalni (bez rizika jeho prekroceni).
Bracha me slibil venovat za cenu 0!!! Kc puvodne sitovy server pro nase potreby. Neni to sice zadne delo, ale je to proverena a spolehliva P6 - 120 MHz, snad az 5 PCI pozic, SCSI disky 2+2 GB, 64 MB RAM. Pod linuxem (pripadne FreeBSD) urcite ozije a na nejakou dobu postaci.
add ANTENA: no ma zisk 6dBi. Pokud nepresahnes vic jak 5dBi tak na to nikdo nemuze prijit. pri mereni v reale jsou strasne odchylky.
add PC:Jo, to je super. myslis ze bys to mohl propujcit ze zacatku na hlavni node nez by se neco poskladalo?? Ten HDD bude stacit pro router i 170MB co mam doma uz nachystany . Jinak se mi tady vali jeste par 1MB grafik a radice...
To je samozdrejme, a nejenom propujcit. Bez Nodu 1 jsou me moznosti znacne omezene. Pro me je vyhodnejsi tento pocitac venovat pro hlavni nod kvuli spolehlivosti.
No, jeste tady mam asi 1.5 roku jetou UPSku (Back-UPS Pro - 420). Uz sice nema uvodni vydrz (tam kde byla puvodne se s ni sit nemazlila :( - chtelo by to nove akumulatory), ale na kratkodobe vypadky site staci. Jsem ochoten i ji venovat pro zajisteni dostupnosti a odolnosti hlavniho NODu.
Jo, ja mam moznost sehnat 486ku s klavesnici, monitorem atd.. za 500,- . to je na router akorat. pokud tam budou PCI sloty tak to koupim - bude to muj AP.
Omlouvam se za delsi vypadek, byly svatky a tak ... ke 31.12. sem byl oficialne odriznut od netu ... ale pro modem si prijdou az zanevimkdy (klidne to muze trvat i pul roku) a na intranet se dostanu = spolubojovnici mi delaji proxy a muzu i ven. Rad vidim ze se opravdu neco deje i presto ze pocasi je silne podprumerem. pokud jde o HW na routery apod. nejaky srot mam doma a pres zname je mozno i neco starsiho sehnat za levny peniz ci za nula, pokud date vedet co KONKRETNE je treba doplnit, muzu rict ze na 99% to sezenu jinak pro orientaci ve skrini se mi valeji nejaky grafarny (256-512k nevim jiste), 3com 10mbit shitovky, radice, ... ATI 4mb AGP ... vse ostatni je ISA .. jeste 250mb disk me napada. Ale jak rikam, co neni muze byt. La resistánce goes on ! )
moc ... jestli pocitam spravne vychazi mi to ke 2 tisicum za 128kb/osoba ... za ty prachy mam napr. u kabelovky 256 ..... a ten zrizovaci poplatek nehoraznej .....
Nazdar lidi,
pridal jsem svuj nod do mapy. Byl jsem prekvapen, jak super je viditelnost z meho bytu v podslednim patre - ze strechy to bude jeste lepsi. Vidim na celou jizni a jihozapdni pulku Olomouce, nekde jen strechy domu, jinde - treba Grundfos nebo Pyramida- cely dum.
mno mne se tu vali isa grafika a isa sitovka... ale nevim jestli ste nerikali jen pci... jo a kdyby byl urcity pozadavek tak se taky muzu poptat, ale chce to byt presny...