Poradí mi některá dobrá duše s připojením z ulice Nad Šárkou? Bydlím v podroví, celkem dobrý rozhled... WiFi mi našla (CZFree.Net body?) Oriente, sway.arachne, Pernik, a když jsem si vylezl na hodně vysokou židli tak i další. Co mám podniknout, abych se dostal do sítě? Jsem v tomhle naprostý ňouma, navíc mám Maca, takže tam to bude asi softwarově jiné... Díky
Ahoj,
diky za odpoved a radu. Jsem v ulici Nad Šárkou 21. Zanesl jsem si svuj node do CZF mapy a znovu jsem proskanoval, co vlastne vsechno chytnu. Tady jsou zachycene essid:
Takze teoreticky bych se zrejme mohl permanentne pripojit pres tyhle body... Uz jsem se zkousel do site dostat s automatickym DHCP, ale nejak se mi to nepovedlo. Nedavno jsem presel z PC na Maca, takze softwarove jeste dost tapu... Mozna je to i tim, ze signal je slaby, chytam to jen na zabudovanou wifi bez anteny...
Mej se,
chutzpa
chtel bych se optat na pripjeni, vytvoreni AP, kdyz jsem si vylezl na strechu, tak na jednom miste se mi podarilo najit AP s nazvem CZFreenet.Pernik (max. 60%, s lepsi antenou by to asi bylo lepsi), nic jineho zivotaschopneho ve WIFI jsem v okoli nenasel. Dik Jara
Tak se mi podarilo zanest sve node do mapy. Pri mereni na strese mam fakticky jen node pernik, moje zanesene je Node ID 17348, asi by nebyl pripadne pro tuto cast pro me postavit s pomoci nejake dalsi tranzitni AP