Vážení pokud by se povedlo rozsvítit třeba Kralovice ,byla by pak šance to zkusit tady u nás v Rakovníku či okolí. Zatím jsem bez signálu široko daleko.
Jirka
Odpověd Krupá je od Rakovníka 8 km a to i vdušnou čarou.Ale vykrývač tedy AP by musel být vysoko tedy tam jak je dnes zavřená restaurace nejlépe tam na ní.
Ta je vidět široko daleko dokonce i vyších kopců okolo Kralovic.
Co by mělo být s tou Krupou? Netrpělivě čekám.Jinak
ještě icq UIN 69075293 a tel 605 814916 čauky
Zdravim,
pokud mate nekdo zajem napojit do nasi plzenske site,
dejte urcite vedet.. Vyhled mam smerem Zaluzi,Horni briza, tremosna, atd... Celej tento smer plne otevrenej.
Tak jsem se podivil po jak dlouhe době přišel příspěvek do této diskuze.
Od té doby se hodně změnilo i lidi co tehdy byli aktivní dnes nejsou atd..
Ohledně Kralovic Protože jsem donedávna jezdil tudy z Rakovníka do Plzně Rokycan atd 2 x tydně tak jsem sledoval jak přibývají WiFi na střechách v Kralovicích a okolí.
Nevím sice kdo Kralovicích vše provozuje ,ale rozhodně tam je sítí víc a ja nezkoumal komu co patří.Jedna sít vypadá že míří na Břasy .. je tam canopy s parabolou .Takže rada podivej se na netu jak vypadají ruzne druhy wiFi anten a pak se potej u lidi kdo to maji na strese odkud jsou pripojeni, třeba se nejde neziskova sit i tam.
Ještě malý dodatek k předhozí diskusi: asi se teď na mě všichni sesypete, ale jakékoliv další WiFi v Kralovicích (tedy i komunitní síť) nejsou technicky možné provozovat kvůli naprosté obsazenosti pásma 2.4GHz.
Jakýkoliv další "veřejný" provoz by tedy způsobil rušení tamních uživatelů (více než 200 v Kralovicích), což by bylo velmi nepříjemné a muselo by asi pak řešit ČTU.
Zbývá ještě pár volných kanálů na 5.4GHz, ale jak to vypadá, tak ty také budou brzy pryč...