jenom muzu potvrdit ze wisp mod je peknej sra*. posledni fw e8, od ap asi 200m a porad se odpojoval pripojoval v sekundovych intervalech... takze sem tam napalil appro a je klid, jede to jak vino, jenom mi tam trosku chybi to natovani :(.
nemas nahodou zapnuty IAPP ?
na 1120 jsem docela dlouho hledal proc mi tuhne (i se siper signalem) az jsem si vsiml ze mam zapnuty IAPP a od te doby klid - je mozne ze to bude mit klient na 5460 taky nejak blbe naimplementovany.
Jelikož jsem měl stále problémy s výpadky ve wisp fw, tak jsem zkusil dát do Ovise fw z WRT. Fw zdá se funguje, vypadá stejně jako na obrázku o pár stránek zpět. Nicméně ovis zůstává zatvrzele pouze v režimu Bridge a nedaří se mi ho přepnout do routovacího módu - po změně nastavení se sice restartuje, ale hlásí stále mód Bridge. Chci se zeptat, zda jste na něco podobného narazili, popř. jak jste to řešili.
Jak to tady čtu, tak jsem pochopil, že lze do Ovise 5460AP narvat firmware s WRT-311 a tím vlastně získat natující router, což by bylo pro mě řešení.
Jestli jsem vše správně pochopil, tak to možné je a vcelku bez problémů, nebo sou nějaké špatné zkušenosti?? Stáhl jsem si wrt-311_1.5.3.CZ.zip a config-1.5.x.zip, což by mělo stačit pro zprovoznění.
Jinak postup jsem pochopil tal, že je třeba pomocí tftp narvat do Ovise postupně .bin files a následně config-1.5.x.dat.
Mám očekávat nějaké problémy? Je třeba použít nějaké konrkténí nastavení Ovise v původním režimu ?? Nebou použít nějaký aktualizovaný loader, či něco takového ??
Celé to absolvuji z jednoho prostého důvodu, pořídil jsem asusácký 500gP, který je ovšem ve VF části silně necitlivý a není schopný mě rozumně v AP Client módu připojit, srovnávám se starou dobrou XI-626. Ovis se mě zdá citlivější, podobně jako 626, tak mě napadlo to otočit. Asus použít pro distribuci lokálně (5 klientů v rámci domu) a Ovis použít jako bránu, tedy na WLAN veřejnou IP a NAT s routerem, tedy na LAN již privátní rozsah a Asus zůstane v roli AP, switche a ...