Jenze otazkou stale zustava, kdy bude nejake zarizeni zvladajici 100Mbps??
LaserBity se uz cenou dostaly docela dolu. Verze na 200m garant je za 60.000 pro nekoho atraktivni, ale pro vetsinu neunosna.
Dneska jsem uspesne otestovali 100M link mezi velkym pojitkem (to co ted je ve vyrobe a rozjizdi se) a malym (prototyp). Fotky nejsou, kdo na predvadecce byl vi jak se veci s Crusaderem maji. K dokonalosti chybela Stepikova prezence, nebot test Stepikem by zarucil ze i opice je schopna zarizeni nainstalovat. No mozna provedeme test na Arachne test labs...
Kdo jste mi psali ze mate o Crusadera zajem a neozval jsem se ted, tak mi napiste PMko.
Jedna se o 100M fullduplexni opticka pojitka, vetsi model s doporucenym dosahem do 500m, mensi do 100m (ale 200m nam to dalo bez problemu). Snih a dest nebo jeste vice mlha jsou zavisle na lokalite. U vsech optickych pojitek at maji sebevykonnejsi lasery plati, ze cca nad 300m to obcas spadne, a tak se snazime udelat levne pojitko aby se uzivateli vyplatilo mit k tomu zalohu (ktera pojede mene nez 1% casu pri doporucene vzdalenosti).
Cena - kvuli radeni jednoho Deubila zaciname na cenach, ktere jsou nizsi nez jini vyrobci, ale vyssich nez na ktere to potom stlacime, az budeme mit zpet vytunelovany vyrobni fond. Do fora to ted nechci psat, protoze se mi nelibi jakou odezvu to pak ma v teto fazi nulte serie (bylo by to kontraproduktivni).
Detaily PMkem.