HEURÉÉKA !! Tak jsem právě započal fungovati. Jsem z toho úplně pryč. Děkuju hlavne HouseManovi za "plechovku" dělá je opravdu dobře. Ta moje má Link Quality 60-80% a Signal Strength tak okolo 60%
Jinak co se týče srazu (a mě) tak bych to jestě trochu odsunul. Teď na Silvestra tady asi moc lidí nebude...(já taky ne) Ale určitě bysme něco podniknout mohli.
Mějte se.
a dodatečne E = M C 2 (Enjoy Merry Christmas 2)
PS: a taky ten ŠNR
PPS: zase sem blbec omylem založil novej thread a ted mi to říká, že ho nemám pravo zrušit :(
Vašku Vašku Václave, to abys pomalu ale jiste zacal kupovat ty kostelecke parky ve velkem, aby vyzbylo i na ostatni lidi. BTW jak je to s tim novym AP pro ostatni Lidi co na Barrandov_1 nevidi (jako treba ja) i ja bych chtel vyhledove bejt on-line.
ISP W.I.A. pry planuje projekt na pokryti Barrandovskeho sidliste WiFi siti s bezkonkurencni nabidkou s cenami od 9900Kc za instalaci a 3900 Kc za mesicni pausal za 64 kb/s. Ceny jsou bez DPH
Preju W.I.A. mnoho stesti pri loveni blaznu - jedinych potencialnich zakazniku !
Na vybudování inetí gatewaye spojením Barrandov1<->ateliéry Barrandov je potřeba poslední věc a to anténa s držákem. Vzhledem k vzdálenosti (cca 700m přímá viditelnost) se jeví plechovka jako optimální řešení. Už jsme to i zkoušeli - sice né přímo ze střechy ateliérů, protože nebyl klíč, ale z přilehlého areálu a vše fungovalo (dokonce i skrz křoví).
Problém je v tom, že ta moje plechovka nemá ideální rozměry a zadruhé není moc pevná (chybí lem na koci) a má tendenci se bortit. Pokud by tedy někdo vyrobil/poskytnul nějakou alternativní anténu, bylo by to fajn. N konektor do panelu můžu dodat a držák tady pak nějak zbastlím(e) svépomocí.
Zadalší. Už jste někdo zkoušeli, jak se barrandovské APčko vypořádá s tím, když se na něj připojí někdo, jehož signál je hodně mizerný a tudíž pojede jen na třeba na 1Mbit/s ?
Spadne potom rychlost všem zůčastněným nebo to ten protokol dokáže ošetřit tak, že se to ostatních nedotkne ?
Zaposlední. Jak to vypadá s Barrandov2 ? Něco nového ? Ono by se to mělo nahodit velice rychle, než se na ty zbylé volné kanály nacpe nějaká komerce co si rozhodně vůči GL nebere žádné servítky.
Zdravim a preji jeste jednou hodne zdaru v novem roce!
2Ctirad: Tak ja to treba zbastlim. Koupim nebo doma najdu nejakou plechovku (mam takovou o neco delsi, nez KP-10, myslis, ze to nevadi?), pajecky mam 2, vrtacku taky, nejakej cin se najde a ten program na vypocet vzdalenosti zarice taky. Drzak bych udelal po vzoru Wladowse, ale chce to svarecku. Kdy mi muzes dodat ten konektor?