Ja teda nevim, ale jeste jsem asi nikdy nevidel vytuhnuty switch a ze jsem jich uz par rozhodne videl mozna to bude tim, ze zasadne nekupuju edimaxy, ale jen ovise a to ty nejlevnejsi. Jinak pokud to jen trochu jde, nepouzivam ty male trafa nebo spinane zdroje, co k tomu davaji, ale pripojuju to do routeru, pokud jsou nekde pobliz a pokud nema ten switch nejake nevhodne napeti. Odpada problem s malym vykonem a rozvnez nehrozi riziko pozaru zpusobeneho nekvalitnim zdrojem. Jen pripomenu ze 7V jde vyrobit tak, ze jako + pouziju +12V a jako minus pouziju +5V, rozdil je onech 7V. Jeste dodam, ze mam na strese Dlink DWL 700AP napajeny pres pasivni PoE a proti obcasnemu tuhnuti pomohl jeden slusny kondik primo u nej
Musim se trochu zastat edimaxu.
Neprovozuju jich moc, jen 2x8p a 1x16, ale slapou mi uz rok jak hodinky. Jeden z tech 8ckovejch ma do 2 portu tazeny UTP ze strechy asi tak 20m ve venkovnim prostredi.
K tomu 16portovymu je pripojenej celej barak tak, ze misto UTP byl vyuzit 6zil telefoni kabel (zadnej twisted pair, hezky rovny draty, pravda stineny...), kterej je tazenej kolem rozvodu eletriky atd. (abych predesel nejapnejm poznamkam - tohle reseni je prave proto, ze tahani UTP kabelaze bylo neprijatelne a proste se to muselo resit takhle.)
Za rok provozu zadnej problem a sit jede 100mbps furt stale a bez problemu.
Mozna jsem mel jen stesti, ale kazdopadne, ja s edimaxama problem (zatim a doufam ze to vydrzi) nemam.
souhlasim s tim ze u switchu kterych mam privod 230V jsem se s nicim takovym nesetkal.
pokud jde o ty levne -tak ovislink ma opravdu nadherne predimenzovane, takze ty vydrzej, ale radsi je davam az nekam kde je mene zatizen (ty male). jediny problem jsem u nich zaznamenal ze je dobre dirku v krytu u napajeni zvetsit -zastrcka je tam jinak divne
a ty uplne levne - tak tam upravit napajeni - zjistim si jake U potrebuje a pak mu dam stabilizovanej zdroj s condíkama, takže neco vydržej.
jo no to by taky slo, ale kdo by se s tim vozil a vyrizoval. pak jeste trefis na nekoho "ja neumim cesky " to radsi tu chvilku s pajkou ztravim v dilne to by fakt musel bejt smejd ponevadz preci vytuhavani u levnejch svicu je jaksi jejich vlastnost
mam asi 10x ovislink (5port a 8 port) a ackoli napajeni je tak supr ze je mozne zdroj umistit az za cele klubko (305m) realne mam nasazeno max 60m tak obcas proste zblbnou naposled nepropouštel dhcp rekvesty ackoli jinak bezel OK podle zkušenosti mohu řict ze se stejne chova i kdyz je napajen z 220 tam zblbnul kdyz mel do sebe pichnuteho d-link900 kdyz tam pak byl jenom compex tak nebyl zadny problem (s dlinkem pichut cca rok s compexem cca 6 mesicu)
moznych pricin je mnoho ale reseni je asi jen jedno dat poradne switche
co vybrat za switch pokud bych mel pozadavky:
stp
2x gigabit port
vlastni IP
nejlepe integrovany extarktor (pro PoE napajeni)
a davat pres 5000Kč za kus se mi vazne nechce
jj je to tak. kdyz jsme meli switche Edimax kdekoliv napajene ze svetelneho obvodu, tak dochazelo k Vanocnim stromeckum. Nase solution bylo natahnout si primo vlastni privod stoupackou az nahoru k telekomunikacnim rackum. Od te doby se nic neseklo(mame tam 2edimaxy pro uzivatele ve vchode, vse ostatni jedine 3com)