HolyKiller
Newbie
|
minicard WiFi - ??? |
Příspěvek č. 1 |
Zdravim,
mam tu takovej problemek. Poridil jsem si novej notebook od DELLu, konkretne DELL Latitude D620. Jelikoz DELL dava do svych notebooku Intel WiFi karty (holt musi, no), tak jsem si pri obednavce zvolil, ze chci bez WiFi a obednal jsem si ze miniPCI WiFi kartu od Atherosu. Karta prisla drive nez notebook me ani ve snu nenapadlo, ze se muze vyskytnout nakej problem. Zakon schvalnosti opravdu funguje a problem se vyskytnul.
Na strankach DELLu v technickem popisu notebooku DELL Latitude D620 bylo jasne napsano, ze notebook ma standart miniPCI slot pro WiFi. Po sundani klavesnice z notebooku jsem ale ke svemu udivu nenasel uvedeny port. Volal jsem tedy na technickou podporu DELLu a vylicil jim svuj problem. Po nekolika minutach cekani se mi dostalo odpovedi, ze se vyskytla chyba v technickem popisu notebooku a ze dany notebook nema (me snad trefi) miniPCI port, ale ma nejakej port, co si nejspis vymyslel Intel, protoze (ted me neukamenujte) intelacky WiFiny nestojej za nic a napriklad v Nemecku je uz vseci prestali kupovat a vseci tamberou Atherosy, tak proste museli udelat nejakou zmenu kterou donutej zakazniky kupovat jejich vyrobky. To sem ale odbocil.
Kdyz jsem se tedy ptal, co je to tedy zac a kde se takova "minicard" (ano, technik mi rekl, ze se jedna o tzv "minicard" WiFi kartu) sehnat, za kolik, a jaky jsou druhy, tak mi bylo zodpovezelo, ze se daji obednat u nich a jsou pouze dva typy. Intell a DELL.
Dostavam se tedy k me hlavni otazce a tou je, jestli byjste mi nekdo mohli poradit, kterou z techno dvou typu "minicard" WiFin si dat do notebooku. Nejde mi o penize, ale o kvalitu karty, popripade jestli lze sehnat tyto karty i od jineho vyrobce.
Predem dekuji za odpoved
Holy
BTW: Dle meho nazoru je jen otazkou casu, kdy zacne tyto typy WiFin delat i Atheros, ale do te doby bych celkem potreboval, aby mi na notebooku fungovala WiFi sit.
|