Pánové, nechte to opravdu na večer. Množství příspěvků závratně přibývá a skutečné řešení zatím nikde.
Chtělo by to více činů místo slov a psaní do fóra.
Jen tak mimochodem nemáte někdo za rozumnou cenu dostupný mediakonvertor a to :
1. z rozhraní E1 G.703 (2Mbit), konektor RJ45 na Ethernet 10/100 RJ45 dva kousky.
nebo
2. z optického vlákna (nevím teď zda jednovid nebo multivid) na Ethernet 10/100 RJ45 , též dva kousky.
Zatím jsem se nedostal pod cenu 9tis. za pár.
Někde jsem je před měsícem v nějakém katalogu viděl za 2,5 tedy cca 5tis. za pár a nyní je nemohu najít.
Ahoj !
Mate tu predvanocni post o aktualnim stavu projektu
Je domluvene pripojeni na dvorce, do czfree. Od unora mozna i pres alternativni gateway.
Mame koupenou luxusni bednu na Bonton, dokonce uz mame vnitrek PC na router+proxy (Celeron 366, 20G hdd, 128M Ram,vga) momentalne nemame atx zdroj, ale mam neco v merku - uvidim po vanocich. Instalace je domluvena. V 1. polovine ledna se budou nakupovat anteny&spol. a resit jejich pripevneni.
Takze nastava cas aby, kdo ma zajem a VIDI bonton, se zavazne prihlasil, aby se mohly rozpocist naklady na vystavbu AP. Registrace PM u mne. Odhadovany podil cca 2500-3000 (nebijte mne, je to odhad).
Preji Vam vsem hezke Vanoce a prijemny novy rok uz s pevnou linkou.
Na seznamu kontaktů se pracuje, ale ještě nejsou shromážděny všechny kontakty.
Seznam pak rozešlu všem zúčastněným tedy(Drakula, kodan, luha, sranda, sobě ne, VasekD, wanthalf, Wolverin, Petr, Martin) a jeho součástí bude i objednávací tabulka komponent, kterou pak všichni zašleme Drakulovi.
Na srazu, Drakula na sebe vzal dobrovolně roli našeho váženého pokladníka.
No, 200W neni dneska zadna slava, ale na Celera s timhle metronomem to stacit bude. Aspon nez to shori ;-). Pak muzeme z nasetrenych uspor koupit profi zdroj :-).
Co VasekD, uz se ozval? A ostatni nezvestni? Kdo se vrhne na softwarovou stranku? Asi ted nebudu mit moc cas, ale rad bych se aspon zucastnil pripadnych softwarovych zalezitosti.
Wanthalf
P.S.: Co si vzpominam na ty terce, tak pokladna urcite bude u Drakuly v bezpeci ;-)!
Pánové, nevím jestli všichni víte, že na stránkách Ferimexu se nachází velmi chytrá aplikace nazvaná WLAN Calculatror, která umí na základně již přímo konkrétních antén, drátů a bleskojistek a konektorů vám spočítat potřebné údaje jako je vyzářený výkon v mW a k tomu ekvivaltní dB a vypočítá i SOM (System Operating Margin). Velkmi chytrá utilitka a hlavní je, že je to napojený přímo na jejich zboží s přesnými parametry toho či onoho konkrétního vybavení.
Dokonce až od hnatj jsem se dozvěděl něco o bedně. Děje se něco a nemluví se o tom ? Nemám moc kredit na volání, tak bych rád kdyby to bylo možné si přečíst zde a zdali není nutné přidat ruku k dílu.
Neříkám to závazně, ale pokud se to bude hodit, mohu do toho PC přidat 256 MB RAM. Dohromady by to tak bylo 384 MB
Do databáze mi už jen schází nějaké kontaktní položky od srandy, luha a VasekD a Martin.
Viděli jste ten WLAN Calculator? Dávám ho přílohou.
Jo je to asi trochu zbytečně předčasně, ale navrhuji, aby AP se jmenovalo buď to ZPNet jako Sí? Zelený pruh nebo BontonNet.
A ESSID by mohlo být ve tvaru jako to mají root (K2) a dodo(heaven) CZFree.Net.ZPNet nebo CZFree.Net.BontonNet.
Ale to je moc dopředu, čeká nás důležitější úkol sestavit hromadnou objednávku zboží od i4 a Ferimex, obhlednout střechu, nainstalovat bednu s PC a udělat díru v jednom kroku a další upevnit antény a nakonec software.
Dále se musíme ujednotit na jistých nepsaných pravidlách hry a jakým způsobem se bude platit paušál atd.
Ahoj,
rozhodne bych do nazvu AP ani do ESSID nedaval Bonton. Zeleny pruh je jasnejsi a nebudem taky nikomu delat reklamu, ze? :-)
Instalace sw se muzu ujmout ja. Mam s tim uz nejake zkusenosti.
Mejte se fajn uzite si ty dnesni radovanky a hlavne budte pristi rok v pohode a at se nam podari zprovoznit AP ZPNet v co nejkradsi dobe.
Netu Zdar. Standa
Zatim se uvazuje o vykryti minimalne casti zhruba 180 stupnu jizne od bontonu. Pokud bude dost lidi v dalsim smeru neni problem ho vykryt tez. Technicky to problem neni, je to o penezich - 180 stupnu sektor je 5500, 3000 karta, 1000 bleskojistka + pigtail a kabel takze cca 10000 za smer. (odmitam flames ze to je o 200 kc min nebo vic. jde o RADOVOU castku)
Chci aby se mi lide prihlasili, aby jsem mohl rict ze bude potreba
(XXXXX/ n lidi) penez od kazdeho.... a mohli mi to pak prinest na specialni sraz.
nikoho jsme nevyškrtnuli na základě, že by někdo chyběl na srazu, ale nemožeme s někým počítat, když neprojeví skoro žádnou aktivitu. Důvod už si řekl, byla to tvá teplota.
Zařadím tě do kontaktní databáze a ta i s objednávkou se bude posílat drakulovi a ještě zárověň se vyberou peníze.
Pošli mi všechny udáje o sobě, tedy jméno, příjmení, icq, mobil, e-mail atd.
PMko bude nejlepší.
To platí i pro cupy a další, poslat úplně vše! Kdo nemá icq, a? si ho zařídí.
Jinak těch 256 MB se dá využít. Mám je k dispozici. Zdroj předám Drakulovi co nejdříve.