pojede to , otazkou je jake prenosove kapacity pozadujes a vzhledem k tomu jak pises pro kamose tak asi co nejvetsi pro to tam vidim 2 problemy pokud se ti vyrazne lisi vzdalenosti mezi hlavniAP-klient1 a hlavniAP-klient2 bude zbytecne zatezovat hlavniAP ktere se mude muset porad prehazovat mezi rozdilnymi vzdalenostmi a druhym problem vidim na spoji hlavniAP-klient2 jelikoz to bude nejzatizenejsi cast
pro lepsi rady by byly vhodne vzdalenosti a rozpocet a zamyslet se zda od hlavnihoAP by nebyla prima viditelnost na vsechny pokud by se udelal vysoky stozar pripadne zda neni z nejakeho jiného bodu videt na vsechny
1)zatizeni hlavnihoAP plyne z rozdilných vzdáleností jednotlivých klientů je vhodné drzet je v urcitem polomeru jelikoz jinak je musi AP dovyladovat co ho zbytecne zatezuje 100m a 450m je jeste v poradku daji se rozdilne anteny pripadne ruzne nastavi zeslabeni signalu na klientech (psal jsem to proto ze tento problem se mi vyskytl pri vzdalenostech 50m a 800m)
2)zatizeni hlavniho AP vychazi taktez z toho ze pres nej pojedou vsichni krome uzivatele(pokud tam je) na miste hlavnihoAP
3)pri pocitani 1Mbit na klienta je tohle vsechno v pohode vcetne pouziti 2,4GHz
4) problemem ktery bych videl je ze si casem treba uvedomite proc ma mit kazdy doma svoji sbirku dat a udelate si virtualni uloziste mezi sebou pripadne koupite jeden komp ze ktereho udelate skladiste a v tuto chvili muze nastat problem s prostupnosti, je moc prijemne koukat se na film rovnou pres sambu a necekat az se to stahne
5) konektevita do internetu rovnez poroste
abych to shrnul pokud nejsou jine alternativní trasy (jinak na sebe proste nevidite) tak je to Ok a jak jsem rekl nejpodstatnejsi casti je rozpocet pripadne co uz mate doma
jeste otazka na konec v mistech jednolivych klientu neni moznost ze se jeste nekdo pripoji? tedy toto bude na dlouho finalni stav?
ja bych to resil PtP spoj hlavniAP-klient2 v 5GHz, PtP spoj hlavniAP-klient1 v 2,4GHz, sektorAP u klient2 na 3a4 v 5GHz, ale to uz je asi moc draha varianta
jeste drobnost na zaver udelej kvalitne samotnou instalaci neaktivniho materialu (krabicky, svody, napajeni) idelani je satelitni drzak na nem chycena hned za antenou plastova krabicka dovedeno 220 velmi ti to usnadni pripadne zmeny
ja to takhle delam a kdyz potrebuju neco zmenit jsem za 10min hotov (pri prechodu z 2,4 na 5, vymenis antenu, pigtail 50cm a AP )