Zkus to hodit do módu AP-CLIENT, tohle mi třeba pomohlo u Compexů. Dokud jsem měl CPX v módu Bridge, také jsem měl hroznou divočinu v odezvách. Až to vyzkoušíš, tak dej vědět.
Compexy mají velmi dobré reference, proto je používám. Zato s Ovisem se tady řeší stále nějaké potíže.
Někdo tady radil radil dát APBridge samostatně na sí?ovku, s tím mohu jen souhlasit.
.
Turbo mod zabere více než jede kanál.
Tím se alokuje větší část pásma 5GHz - to je pak divení se, proč furt něco někde nejede.
Nevím proč bych si z 5GHz pásma měl vytvářet podobnou situaci, jako je na 2,4GHz. Nechápu touhu některých jedinců po tom, aby se i na 5GHz kanály překrývaly.
.
Turbo modem zaděláte pásmo nejen sobě, ale i ostatním.
Pak tady píšete, že máte špatné odezvy a kdesi cosi.
Možná bychom měli začít s tím turbo modem - vypnout.
.
Takže pokud máš divočinu v odezvách je možné, že nějaký
"chytrák" vedle tebe jede v turbo modu.
Docela jsi mě přesvědčil, že tedy asi 5GHz OvisLinky vyzkouším. To víš, jsem opatrný, peněz málo - takže nějaké laborování s nákupem nepřichází v úvahu. Já mám všechny CPX na 5 až 6 kilometrových spojích.
.
Pokud je schopný WLA5000AP spolehlivě jet na takovou vzdálenost, tak bych do nich šel. Na takovou dálku jsem zatím spolehlivě viděl jet pouze CPX.
.
Máte někdo praktickou zkušenost, s WLA5000 na delší trasy?
Myslím reálnou zkušenost, né jen povídání o tom, že by to mělo jet, nebo že někde slyšel, že to jede. Takové argumenty neberu.
Ovis používáš s orig FW, nebo máš nějaká stabilní?
.
.Já dávám do CPX Firmware Version 2.07 Build 0067, Jan 3 2006,
Loader Version 1.12, abych mohl používat povolený roszah pro ČR.
.
Na WLA5000 se mi líbí, že má Watch IP, tohle CPX nemá.