začínám s WiFi a trápí mě nepříjemný problém. Mám AP Edimax EW-7206APG a Notebook Acer s vestavěným WiFi. Pokud je AP a notebook v jedné místosti, funguje to dobře, pokud notebook přenesu cca 12m daleko přes cca 3 cihlové zdi, tak je spojení nestabilní. Chvíli běží na 54MB a za chvíli se rozpadne úplně a tak se to stále opakuje. Zkoušel jsem už všechno možné:
* Používám kanál na kterém není žádný jiný viditelný AP (+-2 kanály)
* Snížil jsem rychlost
* Update fw v AP i v Notebooku na poslední verzi
Zajímalo by mě co všechno bych ještě měl zkusit. Nebo je vzdálenost 12m + 3 cihlové zdi na WiFi už moc? Pokud by se jednalo o rušení ostatními AP v okolí, tak by se to mělo zlepšit použitím kanálu, na kterém nikdo nevysílá, ale ono se to chová stejně.
Ping občas hlásí Destination unreachable a tracert má někdy dlouhé časy (tj. 100ms a víc). To je mi dost divné.
jakékoli překážky zeslabují signál a moc záleží na tom, co je to za materiál ve stěnách. Aby to za něco stálo, je třeba nastavit nejnižší rychlost, jakou to umí, obvykle 1Mbps. Dále to AP dát do prostřed. A využít dvojici klientů. Druhá cesta je povystrčit prodlužovačky antén na lepší místo nebo i z venku místností.
Edimax, nebo obecne jakykoliv realtek je s citlivosti na tom tak nejak hure, ale neni nejhorsi. Osobne znam vetsi sracky.
12m a 3 zdi je fakt hodne. Budto pouzij citlivejsi kartu na prijmu , treba orinoco nebo dej APcko jak ti radili doprostred nebo k nemu dej externi antenu misto toho pendreku.
ja mam treba v byte ASUS 500g Deluxe a jedu pres dve zelezobetonovy nosni zdi-v panelaku a jako klienta mam PCMCIA U.S.Rotics nevim co v tom je za chipset ale signal to hlasi 67% a kvalitu(nebo jak se menuje ta druha polozka asi 60% a u toho asuse mam 2db ppendrek a v ty PCMCIA je integrovana anetenka...
Díky za rady, to je zajímavé. Já jsem mezitím zjistil, že jedním z elementů, které se podílejí na špatném signálu jsem já sám. Sedím totiž u notebooku přesně ve směru na AP. Zjistil jsem to, když jsem použil WiFi PC Card a soft k němu (Edimax), který ukazuje průběh síly signálu.
Potřeboval bych zobrazit časový průběh síly signálu i pro vestavěné WiFi (Intel PROSet to nezabrazuje), který SW to umí? Network Stumbler to neumí, Kismet asi taky ne.