To sou veci. Clovek se upise, misto BPW34 napise BPW43 a hnedle vyvola bourlivou diskuzi :-)
Muzete potvrdit/vyvratit muj zaver ze SFH203 je na delsi vzdalenosti lepsi?
Vcera jsem byl v Bratislave na vlastni oci omrknout Ronju a byla fakt nadherna :-) Tove nam tvrdil, ze s tou jeho sadou (130mm cocky) by slo udelat i vic nez 1Km. A to asi tak, ze by se udelal pevnejsi drzak s dobrym a preciznim zamerovanim a vysilaci dioda by se posunula vic do ohniska, aby svitila presneji (mensi rozptyl). Co si o tom myslite?
Postavil jsem mirne modifikovany prijimac dle ronji. Modifikace spociva v tom, ze jsem definoval zesileni FETu, pridal stupen mezi FET a videozesilovac, za videozesilovac a diferencni zesilovac jsem pridal jeste jeden diferencni zesilovac a konecne tvarovac signalu ze schmittovych klopnych obvodu. Jako prijimaci diodu jsem pouzil SFH2030. Prijimac jsem krmil generatorem 10Mhz obdelniku kde jsem k vysilani pouzil nejprve diodu HSDL4230 /infra/ a pote HPWT-DH00 /zlutooranzova/.
S infracervenou diodou jsem dosahl vzdalenosti 120 cm, kdy signal, prichazejici na klopne obvody jeste stacil na preklopeni, bez znatelne ztraty v prenosu /Mereno citacem, pro realne pouziti budou cisla a vzdalenosti asi mensi/. Pri zacloneni paprsku nedochazelo k zadnemu dokmitavani prijimace, po odcloneni okamzite nabehlo spojeni zpet.
Kdyz jsem pouzil HPWT, doslo ke zkraceni teto vzdalenosti asi na 40 cm. Po opetovne vymene vysilaci LED za infra se vzdalenost opet prodlouzila a ja se ptam, kde mam hledat pricinu.
A mas neco proti te infradiode? Co ja jsem zaslechl, je infra lepsi kvuli mlze, zamerovani se snad da taky nejak vychytat, navic jak pises 120cm je vic nez tusim 70cm co udela clockuv origos - pripadne me ze to je docela dobry upgrade :-). Nebo jsem jeste na neco zapomel?
mam tu nejaky ty cerveny clockovy diody kdyby mel nekdo zajem mel jsem je za 25/kus ale neposilam a nikam s nima nejezdim, proste kdo ma zajem musi si prijit (poslat predem PM a domluvime se kolik, kde).