No nase vyhoda je ze zijeme v Cechah takze muzeme na poroblem aplikovat 'typische czechische' a udelat si predstavu...
Mobily uz se sbiraj a tam neni moc o cem se bavit. s IP si imho vetsina soucasnejch Sluzeb este porad nevi rady a neumej je analyzovat...hlavne ty spicky co za to lobujou si moc neumej predstavit kcemu jim to je (odpolechnutej cas spojeni telefonu a misto to je snazsi pro predstavu). Pokud se uchovavat skutecne zacne bude to mrdnik jako vzdy a ve vsechm v cechah a jako v IT - zabezpeceni bude stat vetsinou za hovno...obcas to nebude fungovat...budou v tom vypadky a tak.
Pak tu bude stani masinerije do ktere se to posila (opravter mne, ale co jsem cetl neni to AZ prijdou kriminaliste, protoze zaznamy se maji automaticky posilat nejakm statu tusim kazdy mesic nebo dva). Tuny dat se budou nekde valet kde k nim bude mit taky pristup kdekdo. A to jak fyzicky (ourednickove, ITaci) tak vzdalene - ruzne Sluzby, strany, policie a kdovicoeste.
Se zaclonama to neznam....ale rek bych ze ot bude stejne. Kdyz nemas zaclony do okna ti muze cumet pak kazdej
Nic se neji tak horky jaxe upace.....navic neverejny telco site (kam patri v podstate vsichni kdo nemaj verejnou licence) tuhle povinost monitorace nemaj.
Pamatujete si este na DeCSS? Urcite nebude problem rozject softy, ktery nagenerujou takovejch fake zaznamu do logu, ze se z toho analytici poserou. Co treba nejaky spojeni na adresu: bunka.alkeydy.z.czfree.cz ?
hm... me jen napadla takova vecicka-pokud se tohle stane a budou to muset delat i neziskove site tak z toho logicky vypliva ze vznikne druhe czfree.net-a lidi si budou mezi sebou komunikovat pomoci teto site-stahovat si v ni filmy bla bla...a pochybuju ze na to nejak vubec muzou prijit..ale to je jen takova magorinka
Mam vecne diskuse se svym otcem (ktery, coby disident vyhranene zastava pravo na soukromi a aktivne bojuje proti kamerovym systemum atp) - jsem pro otevrenost: nedela mi problem nasdilet svoje sms, me heslo k emailu zna spousta mych kamaradu atd.
Mne se libi predstava totalniho zverejneni veskerych kamer.
Protoze od pocatku k Siti a technologiim pristupuji jako k prostupnemu mediu. Beru to tak ze "panbuh se (muze) diva(t)!" Vzdy se najde nejaky lepsi hacker ci ourada s vetsim razitkem, ktery se pobavi nad mou iluzi soukromi.
Vyrostl jsem s timto vedomim a tak je memu srdci opravdu blizsi filozofie: "tady mne mate" a informace doslova rozhazuji na vsechna mozna i nemozna mista. Sledovani z Orwellovo 1984 povazuji (v porovnani se soucastnosti) za cestne - neb vsichni preci (narozdil od nas) VEDELI ze jsou sledovani!
Mno teda nechtel bych aby kazdy na netu mohl cumet na me pres moji webkameru to fakt neni moc prijemny...ja tedy zastavam soukromy...rekl bych ze vetsine lidem neni prijemne kdyz si trebas ostatni ctou jejich maily atd...