vedel by mi niekto povedat ako mam nastavit 2xAP asus 500g tak aby na jednom bol funkcny Bandwidth Management aj pre jedno aj pre druhe AP?
APcka su v mode Hybrid, premostene a na jedno aj na druhe sa pripajaju klienti...
na tom AP co mam nastaveny Bandwidth Management je v operacnom mode Home Gateway, vo WAN porte mam DSL modem...
momentalne aj natom druhom mam nastavene operacnom mode Home Gateway, takze vseci co su za tym druhym AP, tak pre nich neplati Bandwidth Management z prveho AP a neviem preco...
Skoro 2 roky spokojene uzivam WL-500b jako klienta s Oleg fw. Ted se mi nabizi moznost vymenit ho za WL-500g DeLuxe, u nehoz bych asi ocenil USB2 port pro rychle pripojeni sdileneho disku. Stary 500b bych dal brachovi jako router pro nasdileni pripojeni na Chello v ramci jeho domacnosti. Dotazy:
1. Ocekavam, ze nebude problem s pouzitim nejakeho Oleg fw na novy WL-500g DeLuxe? Muzete potvrdit, ze to jde ok?
2. Stary WL-500b zrejme budu muset pustit s nejakym orig. firmwarem, aby slo sdilet to chello? Nakonec, na to ho puvodne vyrobili, ze.. Vim, ze tohle je zde mirne OT, ale pokud muzete dat tip na vhodny firmware (nebo staci rict, ze od Asusue orig), budu vdecny.
Nevite jak se da zabranit tomu, aby se mi na Asusovi mazaly chainy (ktere tam nahravam rucne) pokazde kdyz dojde k prijeti IP z DHCP? Kdyz vypnu DHCP neni problem, zapnu - maze IPTABLES. Mel bych to mit zapnute, protoze to chce poskytovatel.
Napadlo me, ze bych to mohl mit z www rozhrani mit vypnute a vzdy v mnou zadanou dobu bych pak pustil nejakym skriptem DHCP pozadavek. Pak bych mohl ty chainy skriptem zase pridat, kdyz bych vedel v kolik hodin to ma byt.
Mozna trochu OT, ale tady o WL-500 vi rada lidi velmi mnoho, tak to zkusim:
Uvazuji o pripojeni externiho USB disku k Asusu, napr. i pro vytvoreni ukladaciho prostoru pro nahravani DVB-T ze Siemens Gigaset M740. Vyuziti disku by bylo jen obcas a tak se mi ho nechce nechavat trvale tocit (taky kvuli spotrebe el. proudu). Je mozne v Asusu nastavit usinani disku? Nebo se to da resit nejakym konkretnim typem externiho USB disku?-ktereho?
Predem dik, vq
Mam dotaz k chovani ftp na Asusu WL-500gx+posledni Oleg fw, nastaveny klient mode, USB flash disk 1GB, nainstalovane ipkg atd. Podle postupu uvedeneho na 'macsat' jsem nainstaloval vsftp. Dostanu se na nej z PC, ale:
1. Jako default adresar na Asusu se zobrazi /tmp/local/root coz je AFAIK umistene ve flashfs (?), takze cokoliv sem dam, neprezije restart, navic tam zrejme nebude zrovna moc mista? - 'df' vraci porad stejny udaj o volnem mistu, zrejme proto, ze po ftp uploadu (pochopitelne) neprobehne 'flashfs commit/save/enable' ? V klientovi ftp (napr. Total Commander) muzu zadat 'remote dir' jako '/opt/my_ftp_directory', coz je na USB flash disku a prezije reboot. Je mozne nakonfigurovat vsftp tak, aby jako default sel rovnou do zvoleneho adresare (napr. '/opt/my_ftp_directory' ?
2. Kdyz se pripojuju k Asusu z ftp klienta, musim zadat user/passwword kombinaci, kterou davam pri pristupu do administratorskeho web rozhrani, tedy v podstate admin pristup. To ale ze zjevnych duvodu nemuzu sdelit ostatnim uzivatelum! Da se nadefinovat nejaky druh pristupu 'anonymous' k tomu ftp serveru? Nebo jak vytvorit nejakeho usera, ktery bude smet jen do ftp?
3. Kdyz se pres ftp klienta k Asusu pripojim, lze browsit pres cely adresarovy strom, coz taky nemuzu dovolit beznym uzivatelum. Potrebuju vsftp serveru rict, kde je 'root' sdileneho ftp prostoru, nad ktery se pres ftp nedostanu. Poradite jak?