Je šance dostat signál do Slivence, konkrétně ulice Tyrkysová ? Já vidím na Barrandov, potom taková ta sídliště co vede tubus metra (Stodůlky, Lužiny, tuším, atd) a potom na druhou stranu vše ve směru cukrák. Pokud by se zdařilo, počítám i se zřízením node, abych mohl vykrejt ty vesnice za mnou. Střecha je moje, takže žádný další problém tady není.
Tak jsem se díval na mapu a na Kosoř asi neuvidíš, nicméně kdybys sehnal někoho v druhý části Slivence směrem sem, tak by to neměl být problém. Případně to prohnat přes nový baráky nad Radotínem dál na Zbraslav.
Obávám se, že Kosoř (tedy jestli jde o tu vesnici kousíček za Radotínem) mám za kopcem v dolíku, ale každopádně zejtra vylezu na střechu a mrknu se. Teď už je tma
Tak jsem vylez na střechu a bohužel je to méně růžové než jsem si původně myslel. Směrem do centra vidím houby, neb jsou tam baráky a stromy (ale jen tak na stejné úrovni s tím naším, takže stožárek cca 3-5 m by to mohl bezezbytku vyřešit). Tím směrem vidím v pohodě fórum, a takové ty baráky okolo. Co se týče druhého směru (jih), tak ten mám jako na dlani až k Cukráku.
Možná by stálo za to, aby to se mnou skoukl někdo znalejší a řekl jaké mám šance. Doprava není problém, odvezu a zase přivezu.
phru8648 > Tohle je výborný bod pro propojení Pankrác <> Slivenec <> Modřany. Zkus zjistit, zdali jsou vidět též okolní, nižší paneláky v okolí 3 nejvyšších věžáků na Pankráci - brzy zde vnikne nový přípojný bod, napojený do všech struktur CZFree v centru města. U tvého bodu je velká výhoda v tom, že může například sektorovkou 16,5 dbi velmi dobře pokrývat Modřany, vysílače na okrajích měst jsou v obrovské výhodě oproti těm ve městech. Budu se těšit na další zprávy.
Už se někomu ozval ten druhý člověk (s tím lepším výhledem ?) nebo dělá mrtvého brouka ?
Já jsem ochoten do toho jít prakticky přez noc, ale bohužel nemám ten správný výhled :(
Žádám všechny sliveňáky, co se dosud v tomto threadu k ničemu nevyjádřili aby tak obratem učinili. V opačném případě s nimi nebude v první fázi budování SlivenecNETu počítáno (což je škoda, protože dva z vás mají zdá se dost strategickou polohu).
Týká se to konkrétně bodů Leary chillpoint a Norick, dále pak jedince, co nemá dosud svůj bod na mapě, ale někde tady nahoře jsou fotky z jeho střechy.