Zdravím mám prozbu něví někdo jak jse jmenuje nebo kde se dá sehnat taková malá krabička podobná spínacím hodinam takovym těm bílím co mají v bauhausu takhle krabicka umela počítat spotřebovanou el energii potřebuju s tím měřit spotřebu routeru.
Toto zařízení vyrábí např. HAMA.
Navolíš si cenu za KWh a ono to samo počítá spotřebu přímo v Kč.
Dále ukazuje provozní dobu, okamžité napětí, spotřebovanou energii,
okamžitý příkon, lze naprogramovat i spouštění v určitý den a hodinu,
nebo zapnout funkci náhodné spuštění.
.
Je to dobrá věcička, sám jej používám.
Jednu nevýhodu to ale má, po výpadku el. odpojí veškeré zařízení.
Ale možná je to i výhoda - jakási ochrana (která by šla odstranit).
Je tam asi použité pamě?ové relé, takže stačí vyměnit za normální relé.
Po výměně relé by se to dokázalo i samo nahodit.
.
Poptal bych se v obchodech s elektronikou, tam to jistě budou mít.
Já používám na tohle wattmetr od Conradu, model 3000. Stál v bazaru cca 300. Funguje moc dobře, dokonce ani moc nekecá (při měření odběru PC a porovnání s kalibrovaným laboratorním měřákem cca 10%)
Já tu nekompatibilitu zásuvek řešil vrtákem 4,5 mm (problém s přebejvajícím kolíkem)
EDIT:Jak to někdo napsal, je to prasárna, jinak jen pro přístroje s dvoužilovým přívodem. Jinak redukci (pro zachování funkce ochanného kolíku). Uzemnit viz příspěvky dále.
zdar proc to hnet huntovat sezente si proste a jednoduse nemeckou zasuvku mereni dnes sou na trhu dostatecne citlive elektromery ktere meri od minimalniho proudu jo at vam to zapoji elektrykar ktery ma vyhlasku 50 zdar fox
Ja jsem tam psal, ze se takto upravena rozdvojka da pouzit jen pro mereni zariteni s dvojitou izolaci(nema ukostrovaci vodic)!!!
Jinak i pokud se pouzije redukce do zasuvky, tak sice meric je ukostrenej, ale spotrebic co nema po boku zastrcky kovove prozky ukostrenej neni, protoze tomu meraku chybi kolik!!! Ale kdyz se pouzije prozluzka co ma ty kontakty na boku, tak je vse ok.