Pred casem jsem vznasel dotaz zda-li je nejake odzkousene reseni Ronji pripojitelne na TP. Nevite nekdo?
A jeste mohu nabidnout dost velke mnozstvi 3C ISA Combo sitovek. Cena vice nez dobra. :-) podminkou vyuziti pro CZFREE ci obdobne projekty. Byl by zajem?
Asi sem slepej, ale nějak sem se nedohledal žádnyho ČESKÝHO návodu na sestavení ronji a odkazi od CLOCKa mi nějak nefungovali, nebo to bylo všechno anglicky.
Neměl by tedy někdo českej návod k sestavení ronji????
V prubehu zacatku pristiho roku (leden, unor), si chceme nechat vyrobit plosnaky k RONJI - mely by byt na SMD a asi dvoustrane. Chtel bych jsem vedet, jestli bude o tistaky zajem, pripadne kolik kusu se ma objednat ?(pri vetsim mnozstvi jsou levnejsi)
Vidim ze nejsem sam, kdo uvazoval o zadani vyroby plosnaku profikum. Chtel bych upozornit na moznost, ktera se (nahodou) naskytla. Clock o tom uz vi, jakozto autora jsem ho informoval jako prvniho.
Jista firma vyrabejici plosnaky mi nabidla, ze by ze sveho investovala do navrhu a pripravy na vyrobu plosnaku na Ronju. Jde zhruba o nejakych dvacet tisic, ktere bych treba ja osobne urcite neinvestoval (uz proto ze je nemam), i kdyz bych o profi tistaky mel zajem.
Vymenou by jednak trochu zvedly cenu pro maloodberatele (vetsi serie by byly za min), jednak by si tam chteli dat svoje logo, jakozto sebepropagaci.
Mohli by delat bud jen samotne desky (cca 200Kc za desku), nebo i komplet osazene desky (cena osazeni opet cca 200Kc za desku).
Otazka na Blaxe: Vy jste ochotni podobnou pocatecni sumu investovat? Nebo by jste (jako ja) uvitali, kdyz by to vzala na sva bedra ta firma?
Ja bych o tistaky mel zajem, ale museli by byt funkcni samozrejme. Pokud by do toho sla ta firma a neco se nepovedlo, ztrati tim primo oni, my jakozto jejich zakaznici bychom to pak zaplatili neprimo v cene konecneho vyrobku. A nebo taky ne, pokud by to bylo prilis drahe. V tom vidim jednu z vyhod. Dalsi je, ze neni potreba te relativne velke vstupni investice.
Uz jsme se s clovekem z te firmy zacali bavit o licencich (Ronja je GPL) a vypada to, ze by jim to nemuselo vadit. Myslim, ze v momente kdy si s Clockem a s tou firmou vyjasnime, jak presne ma takovy GPL vyrobek vypadat, aby neporusil licenci, muzou na tom zacit delat.
P.S.: S tou firmou nemam nic spolecneho, jeden typek od nich me bral stopem ;-)
Ok, taky dobry napad, ale nevim jestli budou chopni zajistit nasledujici veci:
a) RONJA 10 se urctite bude jeste vyvijet - budou schopni reagovat na pripadne zmeny na plosnacich ? (citlivost prijmace atd..)
b) nutnost odzkouseni vzorku SMD desky
c) kdy by mohly byt privni desky?
Ceny jsou celkem dobry - mas nejake informace k vlasnim deskam?
Ohledne meho navrhu - navrh desek by mohl byt v prubehu ledna, udelani prvnich vzorku - nutnost odkouset, pripadne doladit(chceme u RONJI zvysit dosah), prvni desky mozna v prubehu unora(komletne osazene).
a) To nevim, rekl bych ze asi ne. Ovsem kvuli GPL licenci by museli uverejnit 'zdrojaky' tech desek, takze pokud budes chtet udelat upravu, mas moznost. Problemek bude spis v tom, ze kdyz zmenis navrh, budes asi muset udelat znovu vyrobni pripravu a to sou dalsi love navrch...
b) co se tyce odzkouseni, s tim samozrejme neni problem. Oni jakozto vyrobce delaji odzkouseni a ruzne testovani myslim bezne u vsech svych vyrobu
c) tohle fakt nevim. predpokladam, ze by to tak nekdy do konce unora take mohlo byt.
Podrobnejsi info: 4. trida, oboustranna prokovena s nepajivou maskou, servisnim potiskem a elektrickým testem.
Ad tvuj navrh: Unor je pekny termin, jak by to ale vyslo financne, pokud bys to realizoval?