mno chladic tam urcite neni mam jich v siti cca 40 hreje se je to pravda ale ne tak aby se sekal (mnel jsem ho zavrenej teda vlastne jeste mam v racku 10" 8u spolu s kabelovym modemem a gigovym switchem a jede bez problemu)
Dopredu se omlouvam vsem zkusenym. Koupil jsem Ovis 5460AP. Od providera jsem dostal verejnou IP adresu vcetne WEP. Dostal jsem se na web rozhrani zarizeni naskenoval AP, vybral to spravne, vlozil IP adresu vypnul DHCP, rezim klient a ulozil jsem nastaveni. Na kompu jsem nastavil stejnou IP adresu jakou jsem vlozil do Ovise. Jsem pripojen na internet mohu brouzdat ;-). No ale ted se jiz nemoho dostat na web rozhrani Ovise. Cim to ? A jeste co znamena - vyjadruje velikost signalu u AP kdyz je skenuji ? Jak velke cislo tam ma byt pro dobry provoz. Dekuji. Pokud me poradite jeste kde najdu neco o nastaveni budu taky rad at Vas zkusene zbytecne nezatezuji.
Nejprv si musíš na COMPU nastavit jinou IP ze stejného rozsahu ((např. ta tvoje IP od providera je 10.120.30.12, pak si na kompu nastav jakoikoliv jinou 10.120.30.xxx kde xxx je jakékoliv číslo od 0 - 255 kromě 12) Potom by se ti mělo podařit přihlásit se opět k web rozhraní ovisu kde si musíš nastavit jinou IP adresu, jelikož ale Ovis podporuje administraci z WLAN bylo by lepší dostat ji přidělenou od providera aby nedošlo k nějaké kolizi. Po změně IP v Ovisu pak do PC nastavíš zpět tu veřejnou IP od providera a mělo by to fungovat. Pokud by ti první krok nešel, můžeš zkusit vrátit ovise do základnío továrního nastavení tak, že na spuštěném AP podržíš nad 10s zadní reset tlačítko a pak můžeš postupovat tak, jako jsi postupoval poprvé akorát nenastavuj stejnou IP do AP a zároveň do PC. Vytvoříš tím kolizi IP adres a nejde pak ani jedno ze zařízení.
Dobre. Takze nejlepe bude provest reset. Do PC dam verejnou IP adresu od providera. Jakou IP adresu mam dat do Ovise ? Ja myslel, ze provider si kontroluje IP adresu a MAC. Takze pokud budu met verejnou IP adresu na PC a ne na Ovis tak to nepojede. Asi v tom mam hokej. Omlouvam se. Muse me to nekdo dat po lopate ;o) .
No to je na dlouhý povídání, ale obecně tu přidělenou IP, kterou ti provider routuje do netu musíš mít na zařízení, které má komunikovat s netem což je PC, pokud nepoužíváš router. MAC adresa je v tomto případě drobná lahůdka, ovis totiž v základním ¨nastavení nahrazuje MAC adresu LAN karty za svou, což lze upravit tzv klonováním MAC. Nevím teď přesně, kde to v tom menu je. Pokud se IP v ovisu týče, tak pokud to providerovi nevadí tak tam klidně může být i ta od výrobce, akorát by to pak mohlo dělat paseku, pokud si někdo další pustí u tvého providera taky ovise v základním nastavení. Ideální by proto bylo, aby ses obrátil na providera s žádostí o přidělení neroutovanou IP pro klientské AP.
pokud se nemylim, tak o dve vyssi ma prave MAC WLAN, pro CLONE by ale mela platit zase ta adresa co je na nalepce ovise, ale da se to lehce testnout, takze bych neztracel hlavu ;-)