Teda, fakt by to chtelo osobni konzultaci. Tady se zacinaji rozvijet fantasmagorie na (nebo uz za?) hranici teoretickych moznosti, natozapk praktickych. Dve karty s dvojityma antenama a jeste na zcela ruzne paterni spoje? Tak to chci FAKT videt!!! Celkem 4 anteny - hm, jsem zvedav, jake jim pridelime kanaly, aby se nerusily. Dve anteny na jednu kartu na dva smerove spoje, to je fakt zajimava teoreticka myslenka! Vic jak tri ruzne kanaly primo vedle sebe se rusi, a to jeste budeme muset brat ohledy na ostatni, abysme antenou smerem na Kavky nevyrusili Dvorce a vubec pulku mesta, a smerem na nas zase ty soukrome cizi spoje na Zalesi a Armabeton. A kdovi co jeste, az tak jsem ty logy nestudoval.
No, myslim, ze bude dobre to vsechno dobre probrat, pri tom se nepoprat, a vyzkouset. Kdyz se rika, ze WiFi je tak trochu magie, tak se tim mysli, aby to VUBEC fungovalo jak teoreticky ma. Ale obavam se, ze vase ocekavani vuci teto technologii jsou dost prehnana ...
Wanthalf
P.S.: Jak to delaji ostatni ISP nevim, ale pochybuju, ze maji na strechach PC za 2000 z bazaru v nejake specialni pixle. Osobne si dovolim odhadovat, ze pouzivaji specialne upravena zarizeni pro vnejsi provoz, ktera nepotrebuji chlazeni, vetrani, jsou delana na extremni teploty, anebo jeste spis to maji proste a jednoduse jeste taky pod strechou.
Další diskuse na toto téma kolik antén a zda se ruší a nebo jestli krabici venku musíme mít či to budeme mít povoleno mít ve vnitř, je irelevantní, dokud nepříjde sranda a kodan s opravdu jasnými a zaručenými koncepty na kterých můžeme stavět a plánovat, nemá cenu se tu hádat, býlo to nedorozumění a bude lepší když si to od nich vyslechnete vy sami. Já jsem jen tlumočil požadavky správcové to za "a" a za "b" jsem byl překvapen tím, že se někdo probudil až teprve včera.
Přesně tak to je pravda, aspoň že si to potvrdil. Jednalo se o smluvní podmínky ne o technické, wanthalf. To s tím menším průměrem kabelu je pozbudivé. O přípoji v kombinaci 2 zdrůjů jsme se také bavili již dlouho, právě do těch 32-64 kbit/s z Modřan se 17 nebo 20 nebo kolik nás nakonec bude, když cupyho stranu najednou nechceme, V ŽÁDNÉN PŘÍPADĚ SE NEVEJDEME, BUDE TO PŘETÍŽENÉ A BUDU MÍT STRACH A STRES TAKOVÉTO PŘIPOJENÍ VŮBEC POUŽÍT, ABY NÁM TO PAK NEODSTŘIHLI I NA VEČER A MOHLI BYCHOM SE JÍT KLOUZAT VŠICHNI, PROTO JE NUTNÉ OPAKUJI NUTNÉ JEŠTĚ JEDNO DENNÍ ŘÁDNĚ PLACENÉ ALESPOŇ 128 NEBO 256 KBIT/S, DĚKUJI ZA KONEČNĚ SNAD POCHOPENÍ.
Tak jsme to s elementem dneska proklepli (a byla to prace, protoze signal se menil podle nalady, vlhkosti vzduchu, natoceni notebooku, apod. mnohem vice nez podle regulace vykonu) a dosli jsme k zaveru, ze moje XI-325H karta regulovat nejde, zatimco XI-325 opravdu asi regulovat jde. Takze mam utera, rozsoupnul jsem se uplne zbytecne, mohl jsem klidne usetrit, protoze vyssi vykon je mi ted spis na obtiz.
Kdyby o ni nekdo mel zajem, at se mi klidne ozve, bral bych i vymenu za XI-325 (a aspon neco hezkeho navic ;-) ...).
Wanthalf
P.S.: K mistnim diskusim se radsi uz ani vyjadrovat nebudu. Ke srazu: zalezi kdy bude, nejpozdeji v sobotu se hodlam odsunout na svatky do Liberce.
co ctvrtek 20:30 U ledarny nebo jak se ta hospoda jmenovala...
Pa+So+Ne vecer mam uz dost obsazene (So+Ne zcela)
Byl bych rad kdyby se mohl zucastnit i Wanthalf, Sranda, Kodan, Stay_d samozrejme take A vubec vsichni.
Dlouho jsem nic nekomentoval, neb se domnivam, ze v technickych otazkach jsou tu povolanejsi nez ja. Nicmene zda se mi nezbytne podporit Stay D -> JE POTREBA SI UVEDOMIT, ZE ZADARMO TO NEBUDE. V poctu okolo 15-18 lidi bych povazoval investici na AP (vcetne Modran + anteny na sever) okolo 50000,- unosnou. Na tuto castku se lehce dostaneme, pouze AP + Modrany jsou 36kkc, nemluve o antenach a potrebnych kartach navic.
Nevidel bych to tak depresivne, myslim ze zitra se vyresi vetsina problemu, prinesu alternativni kalkulaci (tzn minimalistickou
Btw tusite nekdo stav u MMDS anten ?
+ mel bych par napadu ... jak to realizovat ...
myslim, ze na paniku je dost casu...
Jde taky o to zachovat chladnou hlavu, aby jsme zbytecne nedesili novacky, ty problemy nejsou az tak zasadni...