hele je to nejake "nebezpecne" kdyby to nekdo koupil a obkreslil a zverejnil? nebo si tim jenom u nekoho mozna zkazi jmeno? pokud to nema patentovane, nebo tak neco, tak na tom nic "spatneho" neni ne?
mi spis ale nejde do hlavy jina vec. co stoji za tou zminovanou jednoduchosti. kdyz halda študovanych lidi se trapi nebo trapila nad funkcnimi prototypy, ktere by byly z aslespon trochu dostupnych soucastek a pokud vim, nic takoveho se dosud neobevilo. beru ze to treba nebude moc spolehlive, bude to nachylne na tolerance soucastek, ale furt mi nejak nesedi to ze nekdo sedl, zkusil a jelo to .....
Fakt je, ze je to spis modulovej projekt a to ze to je prave v tech krytech ve kterych to je, je jen dusledkem toho, ze me nic lepsiho, stabilnejsiho, levnejsiho a rychlejsiho nenapadlo. A prosim zaroven chapejte, ze jaksi se nemuzu moc hnout dopredu kdyz na nakup novych soucastek, krytu a eletriky nemam ani penize natoz nejak moc casu, hlavne ale nemuzu prodat prvni funkcni prototyp 10Mbit na 350 metrů někomu jinýmu než člověkovi, kterej v tom má už takhle 2000 Kč "předkupní právo". Jediný východisko by bylo poslat mu jeho 2000 kerý kešem nemam, zpět na jeho účet a odmítnout spolupráci, což se mi nechce, ale zas je fakt že to neni z jeho strany moc korektní. A tady na fóru si od někoho vzít 2000 na pokrytí tohodle je taky nesmysl, to bysme se nikam společně nedostali. Tak jak je to slepený to fachá na 10mbit, klíďo by to byla nádherná pájecí prácička tak na 4 hodiny/komplet spoj, kdyby to mělo fotocestou plošný spoje eventuelně i s nepájivou maskou. Každej kdo trochu rozumí slaboproudý elektrice by se tomu schématu jen zasmál, chytil by se za hlavu a kopal dopr*. Zkusil sem esi by to takle fachalo a jede to. Přestavba na 100 znamená vykuchat svič a dát mu tam FX režim, to je celý. Autor
Co se týče laseru, to byste se smáli eště víc... ale dokáže ject 3dny v kuse na ss napětí na plnej svit. Žádnej problém, navíc v provozu svítí jen při průchodu dat a né jako u clocka furt, což podle selskýho rozumu zajiš?uje vyšší životnost. Ty kecy vo 1MHz mezi paketama, co máte v sešitech z ČVUT, klidně vytrhněte a spalte, je to kec!
Musíte si nejdřív uvědomit, co chcete. Jestli chcete mít mezi dvěma barákama nějakej datovej most 10Mbit fullduplex na 350 metrů nebo zařízení za 80 tisíc kerý má voptiku z hubblova teleskopu s esmetrem na kterej se kouká jen při zaměřování a pak už ne. To je otázka priorit. Mě šlo vždycky o funkci a tahle konstrukce ten první bod splňuje.
pokud vim u cloka ta dioda sviti porad aby se dalo zjistit rssi , to ty asi nemas ze, takze zamereni je pouze podle oka, tedy i kdyby to na kilometr elektronika zvladla nikdy to poradne nezameris.
nevim jak vypada ti co prochazi sitovym kabelem a zatim jsem to ani nehledal (nemeril) ale asi se do toho pustim. jen si myslim ze tam jdou normalne jednicky a nuly takze napeti a bez napeti, pokud je to tak staco dat jen nejakej zesilovac , pak neco co sviti a na druhy konec fotodiodu a ten signal vratina pudovni uroven. ale to si pouze myslim.
Upozornuju jen, ze i na tech 300 metru je to problem a na 1km ti ani s-metr nepomuze, dokud se ten paprsek nedostane na voptiku prijimace. stavte stavte kluci
Neříkám, že je 350 m dost, ale v mlze vám ani za boha nic dál nepojede, tak leda nějakej rubínovej nebo CO2 laser s 10W ale i to tak na půl kiláku. Tudle sme tu měli takovou mlhu, že zaboha nebylo vidět na konec paneláku a to vám všechny ronji kleknou třeba na celej den. Co se týče denního světla to na tu dálku taky nebude nic slavnýho, jinak připomínám, že mam už ty IO na cca 500-~~700m. Ale nic předělávat nebudu dokud to nedotluču s tim maníkem. Začíná mě to pěkně... štvát