Jen pro vysvětlenou. Tím ukradeným AP jsem se k CZFree připojoval. Často jsem úzce spolupracoval s Centrem Výpočertní Techniky na VŠB a vzhledem ktomu, že jsem jeden z mála kdo je(byl) připojen přes CZFree a VPNkoncentrátor. Pomáhal jsem s řešením problémů na této straně. Myslím si, že jsem co se ostravské CZFree sítě týče svůj malý kousek do mlýna také přispěl.
Jelikož je CZFree největší ostravská WiFi sí?, je myslím velká pravděpodobnost, že se ukraené AP objeví zrovna tam. MAC je přeci jenom jedinečné číslo a na tomto AP se jen těžko mění. Proto i má prozba.
Je to smutné, ale na druhou stranu mněl jsi to ap lépe zabezpečit,..
Závidim odvahu lidem kteří jsou schopní do nějaké bedny na chodbě zabudovat věci za desítky tisíc a ani to nějak nezabezpečit proti krádeži.
To je jako nechat auto bez alarmu v noci v cikánské čtvrti,...
14.01.2006 v 17:05
radlice
14.01.2006 18:12
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
_the_wolf_)
Já jsem nejdříve samozřejmě kontaktoval jednoho z představitelů CZFree a teprve na jeho radu jsem se ve foru registroval a zadal svůj příspěvek. Možná že na hlavní stránku to nebylo nejlepší, ale kde jinde?
Uznávám že jsem byl, co se zabezpečení týče, trošku naivní, ale domníval jsem se že zamčená půda bude stačit.
Vím že najít ukradené AP není moc reálné, ale přesto chci pro to něco málo udělat. MAC adresa je jedinečná a na tomto AP se jen težko mění. Jak jinak jsem měl kontaktovat co nejvíce správců Acess Pointů? V tomto si myslím, že rada ze strany CzFree, tedy umístit to zde na fóru, byla správná.