Takže jedno jedno ap CaCC WA-2204A 54Mbit mám u klienta v síti. Protože na to spěchal neměl jsem moc čas vše poměřit
První věcí je, že AP nemá regulaci výkonu. Je to do značné míry omezující. Jinak funkcí má opravdu mnoho.
Prvně co mě překvapilo tak při jakékoli změně v nastavení jsem AP musel vytáhnout a zastrčit z/do elekřiny. Nutno říct, že toto probíhalo u jednoho ap, u druhého vše v normálu. Zatím AP v klient modu na Compex WPE54G jede bez zatuhnutí - cca. 4 dny. Dnes budu dávat druhé AP(to co nepotřebuje z proudu při změně nastavení).
AP nebudu testovat v režimu access point protože osobně bych nenasadil takové AP jako vysílač, k tomu je ideální Compex.
Takže to hlavní - AP jede bez zatuhnutí či výpadků. Mám to napojený na Compex WPE54G. Png stavilní cca. 6ms. Zatím jsem spokojen - ikdyž to bývám jen do doby než to zazlobí. Zatím musím říct, že týden v kuse to jede. Uvidíme co po 6 měsících. Jinak Compexu taky strkám kde se dá. Jsou to slušné mašinky. Teď si počkám na ty nové, jen co k tomu bude pořádný fw tak jdu do nich Nedokážu pochopit jak někdo může používat jako AP Ovislinky, já měl původně dost ovisu na vysílačích ale už jsem to skoro vše vyměnil, zbývají dva vysílače a pak to bude vklidu. Doufám
Tak dle mých zkušeností nejede proti AP se skrytým SSID. Tedy jede, ale packetloss asi 44%. Nevite o nejakem FW? Výrobce nic nenabízí... Nešlo by tam hodit třeba FW z WRT-311?
V reálném provozu asi týden, AP asi 300-400m a zatím bez zakousnutí.
To že jste paranoidní ještě neznamená, že po Vás nejdou...
toto zarizeni v rezimu klient mi jede proti AP se skrytym SSID, sice chvili trva nezli se pripoji pri vypadku AP, ale pripoji se. Regulace vykonu je pristupna pouze pres tu zadanou www adresu viz. par prispevku vyse. Jeste jsem ale netestoval jestli vubec funguje. Jo provozuji to s FW 1.2.7
Toto zařízení má stejný chipset (realtek 8186) jako třeba ovis wl-5460 a mnoho jiných wifin.
Tzn. podporuje i recorvery mode který se hodí na pokusy - když se nepodaří dobře nahrat fw.
Taky má seriové rozhraní jako Ovis. Tzn nastavení terminálu by mělo být:
baud rate:38400
data bits:8
parity:none
stop bits:1
flow control:none
Takže zatím jsem odzkoušel do přístroje nahrát FW pro 5460 od APPro. Konkretně aplite54g-09.04.2006.bin
Zatím to mám v provozu jen pár hodin a šlape dobře + regulace výkonu přes web rozhraní je hnedka vyřešená
No se chci zeptat jestli tu má někdo zkušenosti s touto verzí FW, případně co jste všecko na to zkoušeli.
Mám ještě v úmyslu na tomto zařízení vyzkoušet FW "WL-5460AP-v2-E5" nebo E6 a taky tam natlačit uprade bootloaderu na 1.4, který má řešit kolísání frekvence CPU při teplotních změnách. Zkusím zítra a pak poreferuju....
Dneska ještě proměřím nějaké antény a hlavně chci zkusit porovnat WL-5460AP s WA-2204A (citlivost, výkonnost, atd..), protože VF část je na pohled vcelku odlišná u obou kusů.
P.S.: Zatím ještě nedoporučuju nahrávat jiný FW lidem, kteří nejsou smíření s tím že můžou přístoj nenávratně poškodit!