Ahoj,
skutecne dobra zprava, mame to posveceny a muzem zacit montovat.
Nebo spise poradne naplanovat co koupit a jak to na strese rozmistit.
Pres vikend jsem asi mimo.
Zatim cau Standa
tak to je fakt dobrá zpráva, domluvíme tedy tech. řešení, hw atd.
rovněž bych rád přispěl dobrou zprávou ohledně Modřan, ale budeme si muset počkat až na příští týden, nicméně předběžný souhlas mám. Znamenalo by to, že by jsme se obešli bez dalšího AP a od zdroje by byl jen jeden hop. :-)
základní foto z Mikrony mám.
Ty fotky jsou z te spravne veze, to jest zapadni. Podle mapy to mas k Bontonu asi 500 metru, takze by pro tebe ani prima viditelnost nemusela byt nutnym pozadavkem, resp, nejake vetve by vadit urcite nemusely. Otazka je, co tam dame za antenu. Takhle to vypada tak na 120 nebo 180 sektorovku. Vertikalne si netroufam odhadovat.
Navrhuju neresit toto ve foru, ale osobne nekdy tento tyden.
s nasledujicimi ukoly (prosbami):
Kodane - podarilo by se ti zjistit dalsi podrobnosti (pokud ano tak cca kdy ? dle toho udelame sraz)
Sranda - muzes zkusit vymamit z pani spravcove vzorovou smlouvu nebo ji dokazes stvorit sam ? nebo s tim mate nekdo nejakou praxi ??? Bylo by mozne dat skrinku s PC vlevo od dveri?, bylo by to pro nas ted vhodnejsi.
Kalkulace hw - 35K na 17 lidi je cca 2k na cloveka ... to je docela v pohode (+ jeho vybaveni na prijem). Myslim ale ze cena by mohla byt nizsi, spocitam dam vedet.
Vzhledem k datu bych rad fofroval, protoze bych chtel nakupovat v tomto ucetnim roce :))
No právě, z těhlech důvodů nebude PC na střeše, není to opravdu dobrá volba - byla by to dřív nebo později zkáza. Ty podmínky tam jsou v zimě určitě horší než na kterékoliv jiné střeše a to nemluvím o létě a rozpálené střeše.
Pokud tedy nebude velká vzdálenost mezi PC hned pod střechou a anténou na střeše nic tomu nebrání. Tuším, že jsme se o tom bavili s Drákulou během pátku. Problém velkého průměru ant. kabelů s ohledem na potřebný otvor při průchodu střechou se řešit dá. :-)