Vazeni pratele (doufam, ze jsem timto oslovenim nikoho neurazil),
ackoliv nedisponuji zadnou permanentni internetovou konektivitou, rad bych nabidl sve vybaveni alespon coby tranzitni access point. Mam okamzite k dispozici pocitac, ktery by se nicim jinym nezabyval. Jedna se o Celeron 900MHz s RedHat Linuxem 7.2 (anglicka verze) s UPS APC (cca 20min) a zajistenou administraci. WiFi: 802.11b, Dispozice: 4 patro s vyhledem na prevaznou cast ulice spanielova a na celou ulici Galandova, obchodni dum JuliusMeinl, PennyMarket a autocentrum Klokocka. V soucasne dobe vidim bez externi anteny access point Node ID: 2785, Node name: Repy_Wandering s cca 10% signalem.
Cau, hele s tim rusenim uz to takhle dal nejde. To jsou AP, ktery vznikly az po nas. Pripada mi, ze jejich spravce musi bejt bud vygumovanej, kdyz to naladi na stejnej kanal, nebo to dela naschval. Nedavno sem musel prehodit spoj na DDM na kanal 2. Na 1, kde to bylo puvodne se najednou objevilo AP s defaultni SSID INTEL. Tenhle tyden se objevilo ruseni i na 2 (mozna intel pribral klienta). Mam notase, zkusim na nej nainstalovat i Linux a muzem jit merit. Vsichni maj dobrej signal, takze jedou na venkovni antenu a tu najdem.
Zdravím. Nikdy jsem se o wifi nezajímal, až dnes jsem si přinesl domů notebook s wifi. Nalezlo mě to tyto sítě: test2, default, Bohemians 1905, ads.CZFree.Net. Jakým způsobem se mohu na tyto sítě připojit? Kde seženu kontakty na poskytovatele, zda bych mohl jejich sítě využívat? Jak je to s tou CZFree? Dá se připojit zdarma? Nemám v tom absolutně přehled jak to tady po Praze chodí. Signál je ale špatný... Díky.