No, nemyslim si, že by někdo na Hanspaulce byl již připojen k netu řes CZfree... Dokonce nevim ani o žádném přípojném bodu... Zatim to vypadá na lokální sí?ku... Chtěl jsem se zeptat jak velký úhel vyzařování má anténa z plechovice? Já jenom jestli jde propjit Nody Ninja a Hanspaulka-01, když oba vidí na node Dusa-Stresovice. Kdyby tam byla sektorovka nebo všesměr, tak je to jasný, ale spíš to vypadá na plechovku...
to lada: chápu, že máš práce až nad hlavu, ale až budu mít u sebe v kompu kartu (během prosince), nemohl bys mi dohodnout někoho s pořádnou anténou?
Vzdálenost k Transgasu mám 5,5 km (podle PJsoft-Mapa Prahy98) a podle tý 3D mapy Czfree na sebe vidíme - je mnohem níž.
Potom by to mohlo bejt veselejší
az budu mit smerovku na tu letohradskou, tak se s ni u tebe stavim. Akorat musime nejak vymyslet privodni snuru, nebo vezmes komp na strechy (teda pudu). Pujde to?
Taky by slo sehnat stary mmds sito (takovy to za 500 z vyprodeje) je to snad 18dB . Nekde tu byl i thread primo nazvany mmds anteny za 610 s dph....
Jasne, to uz se nejak udela. Prodluzovacek mame doma dost. To je i odpoved pro Gangsta, protoze jestli se mi podari chytat ten Transgas, tak urcite zainvestuju do poradny anteny a net via CZfree bude na Hanspaulce...
Bydlim v Dejvicich, Vaclavkova, nedaleko Dejvickyho nadrazi. Ke komu bych se tedy mohl "teoreticky" pripojit? (na strechu jsem jeste nelez). Je tam zavedenej i kabelovej internet, kterej bych mozna mohl (ikdyz s omezenim rychlosti) napojit na takhle vznikajici sit. Jen potrebuju vedet kolik by celkem stalo zarizeni (starsi PC mam) jako je antena kabely... kolik jste do toho vrazili vy?
Tenhle tejden ve vecernich hodinach pracuju... :( Hodila by se sobotka nebo nedele. (este nevim presne, protoze jeden den budu kompletne pryc) Nebo kazdej usmazi kapra, nadela salat a udelame si Vanoce se stylu CZfree.net ... ) Jinak ninja - dotedka jsme se schazeli s ladou a ostatnima v "restauraci" U Tri lip a nevidim duvod to menit...