mam mensi internetovou sitku o 35 uzivatelich. Jako hlavni router pouzivam PII 350MHz, 196MB RAM a posledni dobou se mi zda, ze ma server vetsi odezvy, ne v pingu, ale v rychlosti pristupu (dlouho cekam vubec na prihlaseni). Cele toto pozoruji od te doby co jsem nastavil htb a
zvysil se mi pocet na 35 uzivatelu.
Na serveru dale bezi SQUID, MYSQL, HTB a APACHE. Je mozne, ze by tyto delsi odezvy delalo HTB? HTB omezuji linky 192/64 a 1024/512kbit.
Jako nejsem zadny odbornik, ale prijde mi ze na tolik veci je to uz asi moc pomaly pocitac. Bez toho shapovani by to jeste asi nejak slo, ale s nim asi blbe. Jedina rada, ktera me napada, je pouzit squid i pro akceleraci Apache, je to neco jako www-accel mod a pry to je fakt bomba, ale jestli muze bezet squid 2x s ruznou konfiguraci fakt netusim.
nevim jak to mam vysvetlit, nevim z ceho jste zjistili ze jsem ISP, protoze mam vlastni strany, bohuze internetu se venuji pouze po praci.... Skutecne azzie , mimo toho ze si hraju s internetem delam v jedne spedicni firme, internet mam jako konicek popraci... A ze mam kolem 35 lidi, za to nemuzu,......
Ja za sebe muzu rict, ze cilem myho "pruzeni" (uvozovky proto, ze ja osobne se snazim prudit nehrube) pikoISPcek neni vystvat je z portalu, ale naopak to, aby si precislovali site na CZF compatible rozsah, zridili aslespon symbolicky tunel do zbytku site a ve informovali usery o vo_co_go. U skutecnych _PIKO_isp by vzhledem k poctu klientu toto nemel byt problem.