ne toho se opravdu neboj altence jsou v pohode i nizsi samozrejme zalezi na tom kolik to jede kdyz tam pustits maximu tak jdou az kolem 20 ale pokud ti tam potece jen tech 250 tak myslim ze se nad 5 dostane s jen obtizne. mlhy nevadej mame je tu taky stabilita od instalec e o spoji nevim (1rok)
S tema d-linkama das uplne v pohode 250kB/s full duplex, mlha vubec nevadi, snih taky ne - sito je lepsi protoze snih propadava a neusazuje se, do paraboly se ti muze navat (pokud je hodne hluboka), ale realne bych se toho nebal, wifi je proti tomuhle hodne odolne.
(jinak tech 800 jsem taky udelal, ale na stole, kde bylo nulovy ruseni. Pokud delas linku nekde na venkove kde je cisto, tak pocitej s perfektni rychlosti a budes moct jet 22Mbps PBCC - ta modulace je ulne stejne siroka jako 11Mbps a je vice odolna proti ruseni - pri zapnuti 22Mbps d-linky realne chodej 1.2MBps, chce to ale cistej vzuch Tahle modulace se ale pouzije i na 11Mbps, kde uz je to trochu znat - je mozne pouzit short preambli oproti long = vetsi rychlost a rychlejsi odezva). Jinak ja mam na ty 2km@11MbpsPBCC lince ping kolem 1-2ms. Mam to jako linku na internet a hraju q3 ve francii s pingem 20ms az tam, zadne lagy atd.
PBCC je samozrejme legalni - je to jenom podtyp (jinek kodovani) modulace PSK na ktere je zalozene cele Bckove WIFI...
Jako APcko nevim, s tim nemam zkusenosti, ale urcite zalezi na poctu uzivatelu... Nevim jak je to se stabilitou d-linku pri provozu APcka - ja to mam jenom jako p2p bridge...
Zdrawím Vás,
mám ještě dotaz ohledně tohoto D-Linku, a to, zda-li, kdyz k tomu připojím 19dBi parabolu, s průměrem 50cm, na obě strany, jestli je reálné dosáhnout nějakých "normálních" výsledků pro P2P spoj na cca. 7,5km dlouhý spoj??
Odpoved jedna jako AP je to dobre vubec nepada, ale je pravda ze mi na nej mame pripojene jen dlinky nebo OEm bratricky a to to jede super.
spoj na 7,5km v nezarusenem prostredi by mel jit udelat ale rozhodne by toc htelo lepsi anteny nez 19dB anteny co nejlepsi kuli zisku takze minimalne nakou 24dB a pak zregulovat.
Bouzel opravdu nevi ale pochybuju ze neco sezenes levnejsiho nez Airca ktera staoji 2750Kč na 5ghz dost tezkoa jestli tak to nebude umet ACK a bude to k nicemu