compex wpe54ag mame na 9.3Km spoji 26dB ryzovaci panve z inwifi, stabilita skvela, pingy 2.3ms, wds. max rychlost cca 1MBps +-. airca8 mame na 600m spoji, PW 25dB. pingy 1.9ms, wds. max rychlost tezko odhadnout, obcas to jede 1MBps, nekdy 1.5MBps, a onehda zase nad 2MBps, se spickama 2.6MBps.
wpe54ag ma cpu samsung, radio ath 5213
airca ma xpu atheros ?51xx?, radio ath 5212
wpe ma pomaly cpu, neumi turbo rezim, takze pri dobrem signalu a rssi je airca8 rychlejsi. To potvrzuje i support cpx, ktery slibuje nove radio s rychlejsim cpu, udajne s nazvem wp54ag.
btw ovislink zacina vyrabet a-5000, coz je prevlecene airca8, takze se snad muzeme tesit ze vystavi zdrojove kody firmwaru - zatim to u svych linux zarizeni delali svizne.
Potřeboval bych poradit,jestli COMPEX WPE54G v modu bezdrátový klient s routerem (možnost připojení v režimu klient libovolný počet PC),když se připojí k jinému AP taky sníží rychlost o asi 50% a znemožní použití wpa šifrování.Dík
cau, muzete mi prosim nekdo naznacit jakych se da dosahnout rychlosti s Compex WPE-54AG (5GHz, 26dB anteny-talir) na 4,5 km pri p2p spoji? Koukal jsem, ze tu pisete u delsich spoju tak 2MBs (to je mysleno linka 2Mb = 2000/8=250kBps prenosova rychlost?) 0:-) diky