Cusky koupil jsem si anteny sita PW 25db na 5,4-5,7GHZ a prekvapilo me jak to ma maly sito oproti 24db na 2,4GHz. tak me tak napadlo dat ten zaric z TY PW 25dB k tomu situ z 2,4Ghz jestli by to pak melo lepsi zisk? co myslite pripadne jeste mensi vyzarovaci uhly?
tak jsem udelal mealej testik jen v pokoji ale davat se sito z 2,4 ghz se nevypalti signal by velice podobny tomu oneco horsi nez pri puvodnim situ an 5ghz. jinak jsem skusil pripojit sito 2,4 ghz a opravdu jde pouzit i jako natena na 5ghz ale kratsi spoje melo o neco horsi signal nez sito 5ghz ale zase u neho byl trikrat delsi kabel nez k 5ghz jen pro 2,4ghz takze myslim ze sita 2,4 ghz jsou pozitlna na spoje takdo kilometru.
Navrhovat antenu bez znalosti vypoctu vlnove delky je pomerne vtipne. Ovsem pri dostatecnem poctu pokusu pravdepodobnost kvalitniho vyrobku konverguje k jednotce.
radlice: za predpokladu ze bych veril vyrobci (hahahahaha) se spis zeptej jeho :-)
kdyz to hodne zjednodusim, tak
- sito je reflektor cili zrcadlo, pokud je plne nebo dostatecne huste,
funguje bez ohledu na vlnovou delku.
- zisk je dan tzv. ucinnym prurezem, coz je v tomto pripade
priblizne plocha zrcadla. Meritkem je vlnova delka. Ta je na
5Ghz zhruba polovicni nez na 2.4 GHz, takze ucinny prurez
stejneho sita je na 5 GHz asi ctyrikrat vetsi nez na 2.4 GHz.
Ergo ma to stejne sito (pri stejne ucinnosti zarice a podobne)
na 5GHZ zisk asi o 6dB vetsi nez na 2.4 GHz. Tot vse.
mate s tim pw25 sejtem nekdo nakou zkusenost v normalnim provozu? davali sme to na kilak a vubec to nejelo (respektive se strasnym signalem a strasnym paketlosem), jakmile sme to vymenili za takovy zvlastni 5g pendreky co sehnal chaos (17dB) tak to jede skvele.
To prece neni normalni :-) furt premejslim o tom jestli tu antenu nemam spatne smontovanou.
U jednoho toho sejta se mi teda pri utahovani podarilo zlomit nozicku co drzi zaric (hm, opravdu kvalitni material) coz se jakymsi plechem uz opravilo ale spatne jede jak ta poskozena tak ta neposkozena (kdyz sme zkouseli to sejto proti pendreku jelo to taky shitove).
sita PW25 pouzivame docela s uspechem, zakladem je pecliva montaz a peclive naladeni, maji docela uzky vyzarovaci uhel takze trefit to na vetsi vzdalenost neni uplne sranda.