protoze se nam ochladilo nebylo by vhodne sedet v plzenske na zahradce, takze jsem predbezne rezervoval salonek uvnitr (pri vstupu je to doleva kolem zachodu a nahoru po schodech)
ctvrtek 26.9. opět v 17 hodin v Plzeňském dvoře na Šumavské (roh Šumavské a Kounicovy pod kolejemi Masarykovy univerzity)
pro zavaznou rezervaci je nutno znat pocet lidi, ktery prijde nahlasil jsem mezi 10-30 lidmi
muzete prosim do zitrka napsat zda prijdete, aby mohl provest zavaznou rezervaci ??
Zdravím!
Vidíte někdo dolů do Žabin? (kousek od kapličky na Burianovým náměstí, Čajkovského/Fanderlíkova). Měl bych perspektivně zájem se připojit. Sám směrem na centrum nevidím, vidím pouze rádius od budovy radia Proglas na Monte Bú přes Jundrov (špatně), Palačák s výškovou budovou VUT po věžáky nad Makovského náměstím.
Příští sraz: Ve středu 23.10. opět v 17 hodin v salonku na Plzenskem dvore (roh sumavske a kounicovy pod kolejemi MU, tramvaj číslo 13)
(setkávání bude po 14 dnech aby jsme se neunavili, tj. další pokud mne to bude bavit cca 7.11.)
Program:
1. Seznameni s novými zajemci
2. Uprava seznamu bodu
3. Aktuality v hardware
4. Moznosti internetu
5. Ronja - stavba dvou linek a diskuze
6. Leták czfree a dalsi formy informovani
7. Interaktivní mapa
8. Další (diskuze)
9. diskuze nodu o architekture .........
zdar,
mam dobre misto v Cernych Polich na Hansmannove ul. na strese rodinneho domu s vybornym vyhledem na Vinohrady, cast Lisne, Lesnou a na centrum. Nemam pripojeni ale mam stabilni stozar, UPS-zdroj s velkou kapacitou napeti, a dostatek prostoru. HW a SW neni problem.
Příští sraz: Ve čtvrtek 7.11. opět v 17 hodin v hospůdce Bzenecka Lipka na rohu Čechyňské a Řeznické (tramvaji číslo 9 nebo 12 na konečnou u Zvonařky potom po Čechyňské směr Křenova) viz odkaz na mapu
(setkávání bude po 14 dnech aby jsme se neunavili, tj. další pokud mne to bude bavit cca 21.11.)
Program:
1. Seznameni s novými zajemci
2. Uprava seznamu bodu
3. Aktuality v hardware
4. Pravidla czfree
5. Ronja - stavba dvou linek a diskuze
6. Interaktivní mapa
7. Další (diskuze)
8. diskuze nodu o architekture.........
sraz bude ve ctvrtek 28.11 v Literarni kavarne Hamlet v salonku dole (dozadu a dolu po schodech) na Kounicove, zastavka 12, 13 naproti Polivkove Selepce.
Trvani 17-18.30
Program:
Seznameni lidi (nutny bod, jinak se neposunem)
zkusenosti s xi-626 a linuz AP
ukazka selfmade anten
ukazka Ronji (pokud ji dame dohromady)
pravidla czfree z FIDO
navrh struktury site
Mapa, web
diskuze
Adresy Stefanikova 9a (temer zacatek ulice u Luzanek)
Körnerova 3 (spojnice Cejlu a Bratislavské)
na jedne strane bych mohl zridit AP, na druhe jen klienta..
mym cilem je spojit tyto body...a mohl tak na net (kdery je uz v praci na Stefanikove zaveden). Verejne sdileni netu pouze omezene dle konkretni domluvy pri koperaci. (mimo prac.dobu (Po- Pa 6-19hod).
Behem vikendu si zhodnotim vzdalenosti a zda je to na primou viditelnost ze strech..
nekdo v okoli?
Martin Burian
608 755570 nebo 723 266 838
Příští sraz: Ve čtvrtek 12.12. opět v 17 hodin v Literarni kavarne Hamlet v salonku dole (dozadu a dolu po schodech) na Kounicove, zastavka 12, 13 (Klusáčkova) naproti Polivkově Šelepce (vedle prodejny Gorenje).
Trváni 17-19.00 hod
Program:
Seznameni lidi (nutny bod, jinak se neposunem)
ukazka selfmade anten
ukazka Ronji (pokud ji dame dohromady)
pravidla czfree z FIDO
navrh struktury site
Mapa, web
diskuze
Pokud můžete přineste fotky: 2-3 ze střechy, 1-2 pohled na váš dům (preferuji jpeg 320x240 rozumná velikost do 100KB, je možné i větší po domluvě)
Abych se přiznal, jsem trochu z toho způsobu organizování brněnské sítě zmatený ale budiž.
Moje nabídka zní:
mám připojení na net (už pomocí Wi-Fi, mám XI-626) a dávám k dispozici možnost připojit se na mě. Jsem v Brně na Červeném kopci a to kam vidím, bych mohl ilustrovat hned fotkami ze střechy mého domečku, jenže nevím jak a kam je umístit. Tedy slovy: vidím od pár paneláků v Kohoutovicích, přes jižní stranu Masarykovy čtvrti, přes část středu města až po část Vinohrad a Líšně. Nabízím možnost dalších přípojných bodů na Matzenauerově 2 (Žabovřesky), Konečného náměstí 3 (Veveří), ulici Tábor (Královo pole). Tyto možnosti jsem už prodiskutoval s odpovědnými lidmi.
Pokud by se někdo chtěl se mnou spojit a prodiskutovat možnost napojení a? mi zavolá nebo pošle SMS na 603-168206.
Jiří Šíma
P.S. Alprope, s uvedením těch tvých antén do provozu ti klidně pomůžu. Malinko se v tom vyznám.