2 SEnklar: Tak zaprve by bylo treba, abys zanesl svuj bod do mapy (to neni narocna zalezitost ) a pak muzeme filozofovat dal. Pokud bydlis na jizni strane bloku, tak musis na Barrandov_1 videt na 100%. Tudiz v tvem pripojeni nevidim problem.
S antenou je to jednoduchy - na strechu vubec nemusis, staci kdyz antenu vystrcis z okna, ze ktereho je videt na Barr_1 a to je vse.
ad HouseMan AP?: Aktualne dost vazne zvazuju zrizeni AP:
+ pripojeni nodu Majkee a Kary (+ jeste jeden ve stejnym baraku)
- prilis blizko k Barr_1 -> plytvani :(
Lepsi pozice pro Barrandov_2 by byla v nekterem z vezaku u zeleneho mostu. Mam kamose v prvnim pravem, za mostem (kdyz se jde od zdravotniho strediska), ktery rikal ze by do toho sel, ale musel by to nekdo zasponzorovat, protoze on bude mit prachy az po novym roce. Ponevadz bydli v nejvyssim patre, tak nebude nejmensi problem s umistenim HW ani s realizaci. Timto tahem by se (soude podle mapy) pripojili vsechny body v zapadni casti Barrandova (HonyZahy, Dee Dee, Kary, +?...) a myslim ze pri sikovnem umisteni anteny by si i LuciuS prisel na sve. Take by se mozna zvysili sance Ctiradovi.
2 Wladows: Posles mi prosim IP? (kvuli pingu) nejlip na 605733882.
Jaky si prosim pouzival SW, ze mas takove pekne ciselne udaje, ja mam tu utilitu, co je s ovladacema a ta ukazuje jen nejaky divny procenta .
Dik
Tak jsem byl na zrušeném srazu. Ach jo. Tak kdy bude další?
2Ctirad: Jak jseš na tom? Podle toho co čtu ve fóru to vypadá, že jsi nějak mimo hru kvůli stromům.
Tak teď už všichni víte kde bydlí ten co se na všechno ptá dvakrát.
četl jsem tu něco o srazu...rád bych vás poznal...pokud chcete poznat vy mě Co vy na to?
Tak jsem si (zatím) půjčil WiFi XI-626, postavil jsem počitač na okno, přispěl na AP Barrandov_1, otočil anténkou - pendrekem a... podle Windows-údajů je to 40-46% strenght a 33% quality signálu... docela to jde !
2 LuciuS: To co si naměřil jsou nejvyšší hodnoty, které se dají naměřit na "pendrek" (pod Win), ale nemysli si - já je mám taky a to jsem 2. nejbližší nod k Barr_1. (kolik má Eagle nevim, ale ten to chytá snad na novodurovou trubku , jak je blízko)
2 SEnklar: Myslím, že stejné hodnoty se dají čekat i u tebe. (Tak už se neboj )
2 Eagle: Pro pořádek by sis měl nechat zezelenat nod.
A vůbec všichni, co už nějakým způsobem chodíte, a? svět vidí, jaxi to umíme na Barrandově zařídit!
Taky mám pár témat do čtvrteční diskuze:
1) KP-10, konstrukce a poznatky z praxe (přece nechcete mít počítač s "pendrekem" nalepenej u okna)
2) Zřizování vlastní konektivity (stáje všichni jedem na Jakubův účet)
3) Stabilita linky (pingovým výzkumem jsem zjistil, že 8 výpadků z 10 je způsobeno pádem spoje Barrandov_1 - Dvorce)
4) Instalace služeb na Barrandov_1 (FTP, webový server - APACHE s PHP a MySQL, ...)
5) Podmínky a stanovy pro členy barrandovkého subnetu CZF ("nepokradeš", nehackneš, nesesmilníš , ...)
6) Sestavení seznamu čísel mobilních telefonů a IP adres přístupného (alespoň) on-line členům