CO hovorite na pripojenie wifi, kde ked robim ping na AP (Branu) tak priemernu rychlost mam 19 , najmensiu 9 a najväcsiu 670ms.
Pritom z 552 odoslanych paketov mi prislo 523 , cize strata bola 29.
Co hovorite na to? Je to dobre alebo nie.
Moze mi pocas stahovania suborov vynecha nejake bity (packety) a tym poskodit stahovany subor?
Este dodam ze pouzivam 7m RG58 (ISP povedal ze malo by to byt ok,lebo pouzivaju max 5m)...a neorigos konektory
ak robim ping na usera tak priemer mam 29 (ale to este stahujem)
ze by se ti vynechalo cast souboru a tim padem nejaka oblast souboru chybela ... je kravina !! ... jinak ping na AP a ping na branu je v 99% pripadu rozdil ... ping na ap bys mel mit maximalne 5 - 10 ms ... ping na branu podle toho jak daleko ta brana je (pres kolik hopu) ...
ale jedine co muze zpusobit vypadavani pingu je to ze nedosahnes garantovane rychlosti ... nic vic te podle mne neceka :-)
- development
- freenet, education
No rusenie asi nepripada v uvahu, le co mi Netstumbler ukazuje je ten moj AP (SNR cca 24 a Signal -76, soft dodavany ku karte WLANMON Link quality aj Signal Strenght na 100% aj pocas fazda, ale kolisalo Link aj na 80%).
Na nete som cital ze pocas dazda sa strati 1dB co je zanedbatelne ale mne to tak nepripada, mozno ze aj 90%
Antenu pouzivam sito cca 400x500,ktore ma podla udajov na nete (este sa predava) 17dB (+-10cm) a ako ziaric, vyrabany davno pre MMDS prijem na 2,4GHz.
Na ten ziaric som este prilepil "odrazac" \__/ aby to ozarovalo sito.
Pouzivam RG58 7m a konektory Fka, ktore su poriadne zaizolovane a voda do nich sa na 99% nedostala (lebo su pod strieskou a aj zaizolovane).ISP mi tvrdil ze pouziva tiez RG58 ale max do 5m a aj na tie male antentky typu Micro8.
Pravdepodobne ho este skratim a prevrtam cez okno a tym zmensim na 5m.
Pravdepodobne vznika aj najväcsi utlm (1m/1dB?,cize 7dB), ale potom preco mam vsetko na 100% ked to nejde...
Tak robil som ping na branu (AP)doslane 729,prijate 654, stratene 75 (10%)...
minimum 51ms,maximum 1298ms,priemer 125ms - po dazdi
no nevim ... ja vzdy davam 1024 kdys zkousim :-) ... ale ve sve podstate ad tak nebo tak .. na ap by mel byt ping malicky ... aspon u nas to tak delame aby byl ...
- development
- freenet, education