Zdravim vsetkych dobrych ludi ochotnych poradit, potreboval by som poradit mam nahodeny wifi spoj na 2,4Ghz pouzite karty su sparklan wl360f s hostap, anteny parabolicke 26ky od ferimexu, kable pouzite 2x5m rg58. Zameraly sme to od oka cize netvrdym ze je to spravne zamerane. Moja otazka znie : nechodi nenajdem ssid apcka. na jednej strane je to uplne ciste ani jedno ap. Na druhej su asi 3apcka na 1,7,9 kanale ale velmi slabe vykazuju mi -89 az -100dBm. Cize slabota. Teoretizujem musia byt absolutne presne zamerane 26ky na seba ? Je to vobec realne aby to chodilo? 50 metrov od AP mi vykazuje -50dBm karta orinoco silver s integrovanou antenou. Dakujem za kazdy poznatok ktory mi poskytnete
S timhle vybavením je to tak na hraně a antény by museli bejt hodně dobře nastavený,aby ste se vůbec viděli. Určitě vyměnte kabel rg58 za nějaký s opravdu nízkým útlumem a zkuste co nejvíce zkrátit trasu mezi anténou a kartou. Zkontrolujte taky fresnelovu zónu a podobně. Hodně štěstí. A pozor naspálený vrabčáky
ten kabel pojde urcite iny, ten spoj je postaveny mimo miest 2 dediny cira viditelnost, videl som test antena 16sectorovka a 14km oproti 20db CSAT, a bolo tam myslim stalych -65dBm
-65dBm je velmi dobrý signál, ale pravděpodobně obě strany smažily plným vysílacím výkonem. Bude asi obtížné udělat kvalitní 10km dlouhý spoj při dodržení limitů ČTÚ - bude to chtít co nejziskovější antény (ty 26dB síta by měly být v pohodě) a zařízení umožňující regulaci výkonu. Umí ty Sparklany regulaci výkonu?
Jinak doporučuju nejdřív rychlost nastavit natvrdo na 1Mbit a po rozchození zkusit zvyšovat.
jj s tema 26dB antena by to mělo jet. Jinak nevim jestli je Ferimex dobrá volba. Jsou na pohled stejný jak CSAT, ale CSAT je prej lepší. No nevim jen jsem to slyšel. Jinak zkuste se najit pomocí dalekohledu
vem dvě plný paraboly aspoň 24dB, kus h1000 na jednom konci okonektoruj a druhym koncem naletuj přímo do ovise a pojede to.
ovislink 1120 nebo xi626 s txpower 128, to se chytne vždycky ;-)
bobr: když chce udělat 10km link tak bych o nějakym vykonovym limitu asi vůbec nepřemejšlel
No dneska sme to nejak nestihly rozbehat ale meral som to s orinoco asi 100m od anteny a smazim -45dBm, nahadzujeme na opacnu stranu spoj na 12km ale ten nam riesi pozn. SWAN, ale mame trosku problem s vyditelnostou, musime to zdvihnut vyssie.
No tak jestli "nevidis" tak to musis poresit hodne... 1. fresnelka ma v pulce desetikilaku polomer cca 9m.
Tebou uvedeny udaj o tom kolik smazis je bez dalsich udaju irelevantni.
Pevne doufam ze to delate pres pole a nejlepe v tibetu.
trasa 12km je cez pole, to preco musime zdvyhnut vyssie je od anteny asi 40metrov, inak je potom nadherna dolina nadherna viditelnost az k APcku. Otazocka pri 26HP od ferimexu ako daleko odporucate pri takej vzialenosti dat ziaric od uchytu?