vcera mi znicoho nic vypadol signal z alfy 630. ked som sa na nu logol tak v polozke rate mam moznost iba auto a 0.8M (asi 10x). nemal uz niekto z vas podobny problem? ani po flashnuti na fw 1.42 a spat na 1.51 sa nic nezmenilo :(
Ja zatim zkousel Ovise 1120, jak mam pocit, tak neumi NAT, pak D-linka as 900ap+, ten byl slusnej, ale Alfa se mi libi vic - vadi mi na ni jen chybejici statistika wireless interfejsu.
Zatuhavani na Alfe s firmwarem 1.51 zazivam jen pri mazani snad statistiky nebo neceho takoveho - jinak uz je skoro svata. A stve me u ni blbnouci cas - obcas tvrdi, ze je rok 1970, obcas, ze je rok 2036 (kdyz nemame signal a ¨cuca si to z prstu¨).
DNS na wan interfejsu chybi? A to nejde obejit?
o tom rozhrani vim, nastesti to jeste resit nemusim. Co jsem se ptal, tak prej to je sranda, udelat routovani, ja sam to znam jen jako co routuju a na jake rozhrani - a v Alfe to nevidim.
Ad NAT - ja ho mam standardne zaply, stejne jako DHCP (pozadavek providera), tak to neresim.
Pevnou masku neresim - je nas tu par pripojenych, tak neco jako .252 delat nemusim :-).
Cili pro nase ucely nam Alfa vyhovuje.
zatim nam net jede slusne, v porovnani s predchazejicimi tydny zazracne - cysvetluju si to tak, ze nas nekdo rusil a i my jeho a on to vzdal (proste zadne vypadky uz nemame, ani v pracovni dny).
Nebo mozna okoli preslo na 5GHz?
Tak taky jsem si koupil alfu - je to super věcička, uptime 1 týden bez problémů, cca 8 klientů. Citlivost je dobrá, škoda jen že se nedá přepnout do čistýho "B" takže jí provozuju "b+g". Jen kdyby tam byly i nějaký statistiky pro jednotlivý IP...
Ahoj, koukám, že přibylo hoodně příspěvků od dob kdy jsem založil tento thread. Moje dlouhodobé zkušenosti jsou takovéto:
Používám jako klient s NAT, DHCP v pohodě
Výpadek za celou dobu snad jeden.
Pokud AP vypadne zas se sám připojí (někdo tu psal že ne)
zjistil jsem, že pokud není připojen na AP tak občas chodí velmi pomalu web rozhraní.
Zdá se mi že trochu divně funguje NAT pokud jeden uživatel zatíží konektivitu naplno, ostatní nemají šanci. Moje představa je že by se měla konektivita dělit rovným dílem.
Hodně štěstí při pokusech.
BTW: při použití ext antény je vždy lepší tu vnitřní nahradit 50 Ohm odporem.
Nefunkcni - nakonekti se ale po 20s se zas odpoji.
za dalsich 20 se zase konektne a takhle porad dokola.
Ovislink na stejnem miste se stejnou antenou a kabelazi jede v pophode.
PS: WEP OFF, NAT ON