JirCan
Newbie
|
Jsem zdrcen realitou |
Příspěvek č. 170 |
... je tristní. Dnes se konaly dvě demonstrace. Ta druhá na Letné měla výrazně nižší účast, než v předchozích dnech, ani argumentace nepřinesla (ani nemohla, co se stalo, stalo se) nic nového a postoj oficiální moci je rovněž neměnný. První demonstrace, která se konala od 15:00 hodin a jejímiž protagonisty byli pánové Šinágl, Hučín a jeden ze spolubojovníků bří Mašínů (jméno jsem, pardon, zapomněl). Hovořilo se tam především o příšerné neprofesionalitě policie, která více, než neprofesionalitu naznačuje cosi daleko nebezpečnějšího, když proti lidem, protestujícím proti projevům pravicového extrémismu tvrdě zakročují, stejně jako proti lidem demonstrujícím nesouhlas s oslavováním komunistických ideálů jejich přívrženci při (podle současných zákonů) jejich nezákonných prvomájových shromážděních. Na této demonstraci bylo cca 150 lidí.
Zasloužíme si, aby nám naši mocní uřezali hlavy, když je nám vlastně všechno jedno. Na moji iniciativu (nebo? se domnívám, že krom levice a pravice naše politická scéna postrádá střed) jsem nezaznamenal reakci vůbec žádnou. A to jsem to prezentoval zde, kde očekávám svobodomyslnou společnost nezávislých lidí. Promiňte, ale mám pocit, že pokud by dnes Jan Palach učinil to, co kdysi byl by považován většinou společnosti za vyšinutého nevyrovnaného neurotika se sklony k sebepoškozování. Fakt hrůza. Argument: "Máme svobodu" je v tomto rámci zjevně falešný.