Zdar panove, potreboval bych tu prokonzultovat finalni reseni. Na skok do vedlejsi vesnice (kde po nas zadaji pripojeni k netu, neb ADSL nedosahlo) potrebuju udelat wireless bridge s co nejlepsimy parametry na 2,4GHz. Je to na vzdalenost 4150m a viditelnost je prima. Hodlam pouzit 24dB Andrewy a vaham, jake pouzit zarizeni. Vali se mi na stole dva Linksysy WAP11 - obavam se ze ale nemaji regulaci, navic jeste budu muset pokoumat jejich citlivost. Jake kramy byste doporucili na tuto vzdalenost? Kdyz prehlednu otazku vystupniho vykonu - byly by Linksysove pouzitelni? A co treba muj oblibeny OvisLink 1120AP? Tesim se na vase postrehy a pripominky! Vevy
včera jsem mluvil se svým providerem (celkem pohodový týpek)
..jim jel spoj na 25 kilometrů..samozřejmě na WiFi..používají plné paraboly, klasické offsetky..žádné zesilovače nic a všechno v limitech
...teď už tam ale mají 10GHz, ale ten spoj jim fachal dlouho s rychlostí 2.5Mb/s napohodu..ty jejich offsetky mají zisk prý 21dB
jo a používají Ovislinky s vlastním fw jako třeba Ovisa 1120..holt...ovisy fachčí gut
Ale síta bych tam ani nedával ty plné paraboly se mi pozdávají lepčejší
Mam 3.07 (umi P2P, P2MP,WPA-PSK) ktery zvlada regulovat ve vsech modech stejne jako acynonix. Je pravda ze karta se da regulovat minimalne na 0-1dBm ne min (bohuzel to je dano konstrukci wlan karty).
FW zatim testuju ale beha naprosto spolehlive, chci ho co nejdriv vypustit do sveta.