achoooj,žiju ve vesnici, a jelikož jsem nejvíš zřídilo se u mě ap ,8.5db všesměr, tím pokrývám skoro celou ves, connectlej sem do 1.5 km vzdáleného městečka 17db sitem, na 15db všesměr,všechno přes ovislink 1120.
ale jelikož palím cca 30db,(což je docela hnus)a navíc je v cestě zeleň,ktera způsobuje docela stabilní výpadky snažim se ralizovat spoj s přímou viditelností, po ukecaní 1ze 3 vlastníku střech, ktere vídím ze strechy naprosto čistě, jsem provedl měření, a na 15db panelku "chytám" svůj 8.5db všesměr.
tak ted mam dilema jesti by fungovalo třeba tohle: 12db yagi.......1.5km.........8.5db všesměr, nebo jak toto řešit, aby to byl spoj naprosto stabilní:
poradte prosím, už 3měsíce skaču po strechách jak cvičena opice!!
dík, a díky za shovívavost, jsem uplnej začatečník
No jestli jsem to pochopil správně, tak ty chceš internet do sítě dostat přes klienta toho hlavního AP u vás. Můžu tě ujistit, že pokud je ten klient 1120AP, tak to nepojede.
Takže se použití dalšího bezdrátu neubráníš.
mestecko........ovis_klient (na strese 3 lidi) - - - ap1 (bridge).............ap2 (bridge) - - - AP (8,5 dB)
asi je někde router, předpokládám u tebe
Na ten bridge použij cokoliv, co umí tento mód a má regulaci. Jako antény tam dej to největší, co ti umožní regulace/peníze/prostor. Myslím, že takové 15 dB síta by celkem stačily.
díky , za rady , ne router není u mě , je to trochu složitější, je to tu už trochu větší asi 40 klientu, v mestecku, a oklolních vesnickách, a já jsem další AP v další vesnici
No a ještě jedna věc: vám to takhle funguje? Myslím celá struktura sítě, dy? je to hovadina, to se dá použít vyjímečně, kdy je blbost stavět kvůli dvěma lidem bridge.
Ale normální je mít AP pospojované bridgema, a? už ovislinkácké WDS nebo přímo nějaké režimy P2P, P2MP apod.
jo, funguje to docela stabble, ty vypadky mam já kvuli stromům, a tak chci realizovat spoj s přímou vyditelností.
takže podle vaších rad to udělam takhle: klient(2db),WDS (sito 17db)..............mé ap ,ve WDS (8.5db vsesmer).????
WDS nemá špatnou propustnost, je tady jeden tokový spoj na jednu vesnici, jen se musí nastavi "data rate"v ovisu 1120ap na auto, a asociju se na 11mbit, jakmile se tam hodí cokoliv jineho, asocijuje se jen na 1mbit, !!!! nevím čím to ,ale je to tak
a nebo takhle: klient(2db),ap(yagi 12db)..........1.5km.........klient(17db sito),ap(8.5db vsesmer),
to by taky mělo chodit, nebo neeee?
omlouvam se ale jsem v sitích tak 5 mesicu, tak tomu mooc nerozumím---zatím
moooc dekuju za rady ,nebít tohoto fora tak jsem v řiti,, díííík