MikZ díky udělal jsem to podle tebe - bez telnetu akorát ne station ale ethernet bridge a už to krásně šlape, já tam pořád dělal vše možné v tom telnetu a ono se už nemusí :-)
díky
btw : dají se někde přes web rozhraní dát vyhledat wifi sítě?
Ahojte všichni, uvažujeme o tomhle zařízení jako domovní AP, ale chceme mít pod zaručenu minimální šířku pásma pro každého člena. Zatím víme o tomhle zařízení a Wline400. Máte s tím, prosím někdo zkušennosti? Jde hlavně o jednoduchost administrace (nikdo nejsme žádný linux guru) a funkčnost. Díky za reakce.
---------
Libor A.
V Asusu to funguje krasne, akorat se tam musi nahrat Oleguv FW (mozna, ze v nejakem novem ofic. je to uz taky). Nastavuje se to normalne pres web. rozhrani. Akorat je problem v tom, ze to myslim omezuje i rychlosti na LAN siti. Cili pri kopirovani mezi PC to bude omezovat taky. Jestli se mylim tak mi dejte vedet.
Omluvám se, jestli následující dotaz je zcela stupidní, ale v sítích nejsem zrovna silný. Mohu tedy ASUSe použít pro připojení 3 dílčích subnetů k internetu s bandwith control?
Konkrétní příklad:
Subnet 1: 2 PC - IP 10.10.1.1 a 10.10.1.2
Subnet 2: 1 PC - IP 10.10.2.1
Subnet 3: 1 PC - IP 10.10.3.1
S tím, že konektivita do internetu je 256/1024 Kb/s,
Min. bandwith by byl nastaven:
Subnet 1: 64 Kb/s
Subnet 2: 64 Kb/s
Subnet 3: 128 Kb/s
Teprve se chystáme postavit malou domovní sí? a byl bych radši, kdyby každá rodina měla vlastní subnet pro který bych nastavil samostatný bandwith control formou masky 255.255.255.0 jako to lze u Wline W4000 a pak a? si každý připojí v rámci vlastního subnetu "kolik chce" PC, ale zároveň pro ISP chceme vystupovat jako jeden subjekt, tj. využijeme i NAT v ASUSu. Lze to? Nebo musíme být všichni v jednom subnetu?
Ještě doplním, že všechny PC budou k ASUSu připojeny bezdrátově.
Máte někdo vyzkoušenu kombinaci Asus jako AP a tento Ovislink jako klient - jedná se o stavbu sítě uvnitř domu s max. vzdáleností cca 30m přes několik zdí.
To radsi roztahej ethernetem, urcite tam mate stoupacku nebo svetlik. Skrz patra je to docela problem, stropy bejvaj prolezly zelezem. Zkouseli jsme to a soused pode mnou chytal APcko co jsem mel doma jen odrazem o protejsi barak a jen za pouziti 14 dB smerovky (soude podle toho, ze tu smerovku musel namirit na okno, aby neco chytil).
Mam dotaz, kdyz si ted koupim 500g, bude mit Broadcom chipset, nebo je v tom riziko, ze bude mit neco jineho a nepujde mi pouzit firmware a AP v klient mode?
Potřebuji teď ještě jednu radu
na jednom PC mi jede ServU a i když mám nastaven virtual server tak mi to nejde :-(
taky je mi divný že když chci pingnout svojí veřejnou IP tak mi to nejde a když asuse vyhodím a připojím to rovnou na PC tak to jde takže problém je někde v ASUSu a nevím kde. poradíte někdo prosím?