Tady D-Link DWL-520 Wireless PCI Adapter 2187kč se mi zdá lepší než Zcommy, a o trošku dražší zvládá 22Mbit.
D-link dělá poěkné AP i s routrem 1WAN / 4LAN což se mi velice zamlouvá. Co vy na to?
Po dnešku se mi to zamlouvá ještě více, prostudoval sjem dokumentaci která je na jejich fpt a je to pěkné. Ale zajímali by mě vaše zkušenostit protože až tak tomu moc nerozumím.
chtěl bych se zeptat co znamená
nastavení
Acces Point
Wireles Client
Wireles Bridge
Multi-Point Bridge
Repeater
tak jsem to prostudoval, zdá se to velice pěkné, ale ve srovnání s orinocem to má menší citlivost. jak to tedy je? A co regulace výkonu? Je nějak možn á?
Děkuji-
Zdá se, že o tom víš nejvíc.... Mimochodem D-Link už se tady někde řešil. Podívej se. Byly tam nějaké problémy se zabezpečením.
Digipetře a o kolik to má menší citlivost? To by se dalo nahradit anténou se větším ziskem ne?
Stejně by mě taky zajímal rozdíl mezi jednotlivými mody
- Acces Point
- Wireles Client
- Wireles Bridge
- Multi-Point Bridge
- Repeater
Kdyby to tak chtěl někdo vysvětlit laikům srozumitelně a zároveň tak, aby je posunul dál... Jakýsi pojem o tom mám ale spíš zataženo a mlha než polojasno.
Například: jaký je rozdíl mezi Acces Pointem a Multi-Point Bridgem. Vždy? je to to samý ne? A co je to Repeater?
ted nemohu najít citlivosti orinoca, asi jsem si to smazal, alt toto jsou citlivosti pro D-LINK DI-614+
22Mbps -80dBm
11Mbps -79dBm
5.5Mbps -83dBm
1Mbps -89dBm
Samozdřejmě ře citlivost se dá zvětšit anténou, ale pokud nejde regulovat výkon, tak by se překračovala GL 12/R/2000
A není nat to když máš citliví přijímač.
Ale také tomu moc nerozumím, a přesně jako ty bych chtěl aby někdo lidsky vysvětlit ty módy.
P.S. citlivost orinoca ale byla lepší stahni si něm nějaká data a tam to bude napsáno.
Mam signal 63% a kvalitu 100% vzdalenost k AP 300M,nejvyssi prenos z FTP ktery mame jsem mnel 101Kb a to je ta nejvyssi rychlost prumner mam 40Kb.D-link na mne dela dojem ze ho dost uspechaly.Sice tam uvadej ze rychlost je 22Mb ,ale zatim z nas 5 ji nikdo nedosahl.Nejlepsi prijem byl na antenu udelanou z plechovky od parku na 100M 400Kb.
Mam moznost koupit D-LINK DWL-520+,Airplus Wireless PCI Adapter za cenu zhruba 2100 bez DPH. Ma to mit citlivost asi -84dB pri 11Mbps, coz je lepsi, nez udava Z-COM na tchaiwnaskych strankach pro XI-626 (-80dB), ale horsi, nez udava i4 (-85dB). Karta ma odnimatelnou antenu a vykon 15dB, asi nerugulovatenych. Otazka: jakou skutecnou citlivost ma XI-626?
No, rozidl mezi -85 a -80,co udava Zcom.tw je docela veliky, skoro 3 nasobek. Jelikoz chci pouzit plechovku a mezi mnou a AP je trecha, vysoka citlivost se docela hodi
Acces point - pripojny bod
Client mode - chova se jako bezna wifi karta na klientske casti
Bridge mode - spojeni 2 AP pres tzv. most
Repeater - opakovac - zrejme ma 2 vystupni konektory na anteny - jednou antenou prijme, druhou posle dal na koncovy bod.