chtel jsem prodiskutovat se zkusenejsimi wifikatory jednu moznost, kterou bych chtel zrealizovat.
Bydlim v male vesnici a je zde moznost pripojeni se na mistni AP. Osobne vlastim pouze notebook s interni wifi kartou bez moznosti pripojit ext. antenu.
Chtel jsem se zeptat jestli nejaky AP na trhu umi pracovat v modu klient i AP soucasne. Jde mi o to, ze bych koupil AP a timto APckem bych se pripojil na APcko mistniho poskytovatele. A ze sveho notebooku bych se pripojil na sve AP. Existuje nejaky produkt na trhu ktery toto umoznuje?
V pripade ze takove AP existuje tak by urcite muselo mit moznost pripojeni ext. anteny.
hledejte AP, které podporuje režim WDS. To chvíli komunikuje ze vzdáleným AP a chvíli se věnuje místnímu klientu. To ale není zadarmo, snižuje to celkovou propustnost, ale jednomu - dvěma místním klientům to nemusí až tak vadit.
Přijde mi víc košér vzít dva ovislinky 1120, jeden dát jako AP a druhý jako klient a spojit je UTP kabelem. V případě použití WDS by musel provider WDS spojení umožnit a to se obvykle jen tak nepovede...