Poradte jak zprovoznit na asusu (OpenWRT by p.salek) QOS, kde je eth1(WAN) vstup konektivity a eth0(LAN) + eth2(WIFI) distribuce ke klientum a je tam vice ip rozsahu
Strávil jsem celý víkend čtením tohoto fóra abych rozchodil asuse jako klienta a připojil 3 PC na inet. Je tu plno návodů, většina asi už nejde kvůli stáří. Prostě ani jeden mi nejde přes webové rohraní. Takže jsem v neděli 500géčko rozchodil jedinným způsobem a to tímto:
nahrání FW 1.6.5.6-5
a pak přes putty:
----
brctl delif br0 eth2
ifconfig eth2 down
ifconfig eth2 10.x.x.4 netmask 255.255.255.0
wl ap 0
wl scan
wl scanresults
wl join CZFree.Net.xxxx
route add default gw 10.x.x.241 eth2
iptables -t nat -P POSTROUTING DROP
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth2 -j MASQUERADE
----
bohužel to musím dělat po každém restartu asuse
zkoušel jsem to dát do nvram
-----
nvram set bootCmd0="brctl delif br0 eth2"
nvram set bootCmd1="ifconfig eth2 down"
nvram set bootCmd2="ifconfig eth2 10.x.x.4 netmask 255.255.255.0"
nvram set bootCmd3="wl ap 0"
nvram set bootCmd4="wl join CZFree.Net.xxxx"
nvram set bootCmd5="route add default gw 10.x.x.241 eth2"
nvram set bootCmd6="iptables -t nat -P POSTROUTING DROP"
nvram set bootCmd7="iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth2 -j MASQUERADE"
nvram commit
-----
a po restartu nic
poradili byste mi pls někdo kde dělám chybu a jestli to takhle do nvram jde?
ale víc by mi pomohlo kdyby mi někdo řekl jak nastavit výše mnou uvedený funkční postup přes web abych nemusel pouštět telnet.
Vadí mi totiž že když to udělám v telnetu tak nemůžu využívat ten web log protože to tam není a když tam udělám nějakou změnu tak se to samozřejmě přepíše a nastaví vše špatně podle webu.
Je mi jasné že tu budu dost za lamu ale fakt si s tím nevím už rady.
prosím poraďte
kdyby někdo byl od té dobroty tak může třeba zkusit mé ICQ 96313049 - to už bych chtěl moc co? :-)
dík moc
nevím jestli něco dělám blbě přes net ale nejde to, potřeboval bych návod jak to co jsem psal že mi jde přes telnet nastavit přes web
říkal jsem že jsem to tu pročetl ale prostě mi to nejde - přes web jsem rozchodil jednu jedinou věc a to že jsem to nastavil jako ACCESS POINT místo HOME GATEWAY ale jde to jen pro 1 comp a ještě mám ipčka té czfree sítě takže to je mi na nic :(
Maguo,
Asus chce mít zadaný mac adresy (mě to jinak nechodilo) a pokud chces jen být klient s více pc bez natu,dej at bezi v modu router,vsechny pc na Asusu budou mít IP v rosahu Ap,na ktery jses chycenej.