nojo, jenže ja bych chtěl freenet jako alternativu k UPC-cili bez vstupu na internet je me mikrovlna sit naprdlacku-navic se me libi, ze takova ronja ma prenosovou rychlost nekolik mbit(sice jen po freenetu ale i tak bych to s jinymy usery asi vyuzil) :-)))
PS: nevite nekdo o nejakym poskytovateli internetu nekde pobliz JM? Ze bysme ronju namirili nanej a rozpocitali bysme poplatky za internet(samozrejme podle rychlosti jakou by byl kdo pripoojen)? Ale ten poskytovatel musi byt lacinejsi nez upc-to rozhodne. Slysel jsem ze neco takoveho je pry v petrovicich-nevite negdo o tom blize?? Sem zvedav jaxe to tu rozjede-tak koukejte at padaj konstruktivni navrhy
zadnej strach-slezina je od slova slejzat(se), takže aby se mohla uskutečnit musíme bejt aspoň tři-a včetně tebe tu tri jsme(co aktivne piseme) takze bez tebe se slezina konat nbude
no ja bych to bral kolem vanoc-to bych si mohl jeden den udelat volno a navrhoval bych jako den D pátek-ale ted je kardinální otázka-KDE? A hlevně bych už chtěl mit neco domluveno s MP´s home a panem -g-. Ale ti vypadaji nadlouho...
Kterej patek?jak sem psal tak tu prespristi tyden nejsem a odjizdim uz vpatek pristi tyden,takze to bych asi nezvlad,co takhle nekde tesne po vanocich?
no ja bych se sesel rad , konecne se snad na jizaku nejak pohneme dopredu , s panem d.r.o.b.k.e.m. se taky rad domluvim konkretneji, ale kolem vanoc fakt nemuzu... od 20teho az do konce roku jsem pryc, jedu domu na JM. Ja mam asi posledni volny weekend ted... me by se to asi nejvic hodilo nekdy ve vsedni den..
zdarvim ja bych ten sraz zase tak nehrotil.A hlavně ted před vánocema je to moc na rychlo...
Můk návrh je hodně brzo po vánocích ...........
to snad tu budou všici než se zase rozučetette na silvestra))
Pár dalších orijentačních věcí.
1.Jak pak to vypadá s přístupem na střechy???(hlavně drobek a všichni ostatní na vejškovejch bodech(paneláky))
2.Hnedze začátku by to chtělo rozmislet nejvhodmější spoje metzi námi a domluvit investice(ronja je hezká věc ale abych ne streše měl 2xtorpáde zatim neplánuju.....(viděl jsem ji ve fázi vyije na NODE bakulak kde se o ní snaží jboháč a ještě pár lidí))
3.spoj do czfree (nevim jak je to s viditelností a zarušením ale
spoj na JAP ve vzádelnost 5125m je tak na zváženou.)
4.Internet ----určitě by se dalo s nějkým poskytovatelem v dané lokalite (upc) možná další ale možno i nextra domluvit o nějakém rozumné konektivitě za rozumný peníz)
no stou ronjou se to dohodne, co dovali pan -g- za parametry-on rikal ze by umel zalevno nekde postavit, ze? no a stim poskytovatelem inetu-na UPC zapomen-ja uz jim psal, a oni me v podstate zopakovali stanovisko(nejakej reditel neceho) ze se proste nesmi. Jianak pokud vite(mate kontakt) na toho poskytovatele na JM tak me reknete. a doufam ze jste si povsimli jaky mate vy tri postaveni do trojuhelnika(-g-,rauch,dark art) tak byse to melo nejak vyuzit(kde by teda mel bejt AP?)-ale hadejte kdo je tady nejvejs???
Pridavam se jako zajemce na spojeni s vami. Rozhodne ale budu preferovat Ronju pred wifi (pomale,drahe,rusitelne). Vcera jsem mluvil s Ladou a rikal,ze snad do vanoc bude funkcni prototyp Ronji 100Mb na tistaku,ktery by mel stat kompltne osazeny do 1500kc,tedy kolem 3000 na jeden spoj + optika a mechanika,tedy mnohem levnejsi,rychlejsi a spolehlivejsi nez wifi.Dalsi jisty zajemce je Dan a TV. Kdy bude srazek?Mate ICQ? Ja mam,ale ted nevim jaky :-))