libor
Senior Member zastupce cloudu 10.23
|
Heaven a jeho připojení k CZFree.Netu a Internetu |
Příspěvek č. 119 |
Chtěl bych zde napsat něco málo o připojení bodu Heaven k CZFree.NETu, jelikož jsem tu zachytil pár informací, které již nejsou úplně aktuální, vynasnažím se do toho vnést trochu světla.
Jednali jsme s TgNetem o možnosti připojení k internetu přímo přes ně, protože s Deueem byla těžká domluva. Tedy, spíš nebyla žádná, protože dlouho neodpovídal na vzkazy. Já jsem ho moc nebombardoval, takže pokud občas promazal přijatá PMka aniž je četl, tak věc byla na světě.
Dohoda s TgNetem možná je a ceny vychazejí řekl bych dost příznivě. Je tam spodní limit a fixní cena za poskytnutí místa na půdě pro router a na střeše pro anténu. Bral bych jejich nabídku hned, ale není nás dost, abychom ji zaplatili.
Nakonec se ukázalo, že s Deuem dohoda možná je a žádný háček v tom není, takže jsme se s ním dohodli, že budeme brát konektivitu přes CZFree.NET, konkrétně přes bod K2. S majitelem bodu K2, kterým je root, jsem domluvenej, že je to OK a dostal jsem podklady pro otestování spoje. Zatím to nejede, ale je to věc technickými prostředky řešitelná, takže to nakonec proš?ouchneme. Až nás bude dost (cca 30), můžeme začít uvažovat o přímem napojení přes TgNet, pokud to bude z nějakého hlediska výhodné. Třeba nižší latence, větší kontrola nad spojem, nižší cena, apod. Teďka plácám, ale prostě tak nějak to je.
Heaven by měl uzavírat ring TgNet ... Deu ... další nody ... Hostivař ... Heaven ... K2 ... TgNet. Uvidíme, jak všechno dopadne.
Tož tak se věci mají. Doufám, že kdo v tom neměl jasno, teď ho snad má. Pokud se najde takový, který stále tápe v temnotách, pak a? se obrátí na mě a já mu rád pomůžu osvětlit temná místa.
Ahoj, Libor
|