pihhan
Member
|
Velmi pekny projektik. Jenom si myslim, ze je trosicku problem v rozvrzeni jmena souboru. Prece jenom stahnout cely adresar je brnkacka. Ovsem pokud jsou v jednom adresari jak globalni tak lokalni, tak je celkem problem si stahnou jenom ty globalni. Treba ve wgetu jsem na to moznost nenasel. Bud to stahnu rekurzivne vsechno, nebo nestahnu vubec nic. Nebo v pripade http stahnu index, na nej pustim nejaky parser linku, proparsuju vsechny vyskyty slova global a jdu stahovat. Nechci se hadat, ale chteli jste to jednoduchy, a tohle mi tak rozhodne neprijde ;-)
Ja bych to udelal spis tak, ze global ve jmene souboru bych nahradil podadresarem global. Soubory v nem by se jmenovaly ciste podle IP - 1.2.3.4.txt. Primlouval bych se za format podle ip i s tema teckama, jak uz tady nekdo psal. Nevim jestli jsem to spravne pochopil, ale nekdo tady snad nechtel aby to tak bylo, ze je to dohodnuty jinak. Ja bych myslel, ze je to ve vyvoji, a melo by se to udelat rozumne dokud se to nepouziva nejak siroce. Potom uz bude na zmeny pozde.
Ale zpet k tomu podadresari. Byl by proste /czf4bfu/global a /czf4bfu/local. Z techto adresaru by se sosalo uplne normalne, rekurzivnim zpusobem, nebo stylem mget *. Timestamp by se dal docela dobre pouzit od souboru, prave kvuli jednoduchosti. Dost systemu ma volbu pro prepis pouze novejsim souborem, nemuselo by se tim padem delat nic dalsiho.
Jo, a myslim ze kazdy format souboru by mel mit nekde oznaceni verze, pro rozvoj formatu a zachovani kompatibility je to celkem dulezite. Sice nevim kam to tam napasovat, ale bylo by dobre mit v souboru jake to je verze. Ve vyvoji to je celkem jedno, ale pokud by byly nejake zmeny zpusobu fungovani, mela by se menit i verze. Zatim neni potreba, ale casem urcite bude, pokud to ma prezit.
Trosku si nejsem jistej jak vlastne poznam, jestli mam u toho cloveka stahovat i lokalni nebo jen globalni. Asi bych to musel mit nastaveny u kazdyho zvlast (to mozna bylo v tom XML). Myslim ale ze podadresar by se siknul.
|