Podařilo se mi udělat státnice, tak mám čas začít s tím mím serverem, případně pomoct ze sítí o které jsme tu onehdá mluvili. Pro zopakování mám k dispozici opravitelný 40 GB disk pro poskytnutí do sítě (u arachne nebo kdekoliv, kde se v rámci projektu užije), vyčleněný stroj, který mi poběží doma (hd 80 GB) a jednu wifinu.
Rád bych, než se rozjedeme po letních radovánkách, vytvořil alespoň základ.
Xchaosi, ty seš sice imrvére vytíženej, ale o tom, co by mohlo běžet na Břevnově máš lepší přehled. U mě je potíž v tom, že mám zatím v cajku více méně jenom hw část. Potřeboval bych tedy nějakou nalejvánu a pomoc s konfigurací.
Zdá se mi, že lidi znalí technickejch věcí zapomínají na účel komunikace a ti, kteří chtějí šířit informace, kulturu atp. zase obyčejně technické znalosti postrádají. Mám velkolepý plány, ale minimální know-how.
Nejlepší by bylo, uspořádat nezávaznej sraz lidí, kteří mají o projekt zájem a ujasnili si technicko-filozofickou a obsahově-filozofickou koncepci projektu, případně technické podmínky.
Myslím, že jedinou zatím existující alternativní výspou czf je vitexův sokol, který ale zachycuje jen nepatrný zlomek toho co je imho v tomto směru potřeba.
Naposledy upravil Michal Cepela 03.06.2005 v 18:40
- podpořte petici proti zdražení MHD
- zanechávejte ne zcela pojeté jízdenky dalším cestujícím
- zúčastněte se demonstrativních hromadných "černých jízd", první proběhne 29. 6. od 17:00 z Hradčanské, poté proběhne na Vítězném náměstí mítink
- použijte petici ve školách, na pracovištích a v místě bydliště, zorganizujte "černé jízdy" nebo hromadné cyklojízy do/z škol a pracoviš?
- pomozte s akcemi "skupin proti revizorům" (upozorněte cestující na jejich přítomnost, dodávání platných lístů "černým pasažérům" atd.)
- pomozte s přípravou intenzivní kampaně proti Magistrátu v září a říjnu včetně co největších protestních akcí při zasedáních Rady a zastupitelstva
- zahrnujte zastupitele protestními dopisy a e-maily a žádejte odpovědi
- přijděte s vlastními návrhy a aktivitami
27.06.2005 v 21:57
DRSON
Newbie
Re: Jak donutit magistrát k přehodnocení zdražení jízdného v MHD
Ehm :-) tak zaprve jsem mel za to ze duchodci jezdej zadarmo.... jinak akce rozdavani jizdenek cernejm pasazerum - docela dobrej napad, moc by se mi libilo kdyby me chytly a nekdo mi podstrcil platnej listek abych nemusel platit :-)
Vzhledem k tomu, že se vyhazujou miliardy na saskaarény a podobný zhovadilosti,
tak nevidím důvod, proč zdražovat MHD. Na Blbosti prachy jsou a na potřebný věci ne. Co se týče Brna, tak tam už podobný akce taky proběhly.
Dovoluji si vřele doporučit knihu Naomi Kleinové - BEZ LOGA, která podrobně popisuje současné strategie nadnárodních firem a teror reklamy a marketingu, stejně jako totalitární praxi nadnárodek ve třetím světě.
Půjčte si ji v knihovně, v knihkupectví stojí 548,--, takže do domácí knihovny ji doporučuji pouze aktivistům.