Hyvris
Member
|
kazdopadne mozna by bylo uzitecnejsi nez se hadat o tom kdo bude mit v NCX tolik a tolik hlasu na zaklade toho ze ma v siti vic plechovek atd...
by bylo dobre spis vymyslet platformu , pres kterou by se dohodla nejaka spolecna qos politika cloudu v platforme zapojenych... stacilo by, aby kazdy cloud zapojeny v platforme zarucil nejakych 256kbit tranzitniho trafficu... casem treba 0.5mbit... v praze je totiz situace ze napr. sousedni cloudy komunikuji celkem rychle, ale napr. kdyz soused komunikuje tzv. obblok (pres dalsi cloud) tak uz to moc nejede, pac qos politika cloudu uprostred to jaksi poradne utahne (spadne to do naky qos zumpy)
takze cloud A ma treba spojeni s dvema dalsimi cloudy B a C. Vsichni se dohodnou ze vzajemne zaruci na tranzit treba 256kbit, to znamena ze kdyz B bude komunikovat s C pres Acko tak budou mit techto 256kbit k dispozici... a zase kdyb bude A komunikovat s D ktery treba visi na C tak C zaruci tech 256....
kdyby todle fachalo tak neni problem po praze telefonovat, hrat hry atd... na sosani si uz cloudy vystaci sami (pripadne pomuze CZF4BFU projekt, aby lami sosali z nejblizsich zdroju a ne vod nekud pres pul mesta...)
todle je teda takove laicke placani jater, ale kdyby se to nak technicky vymakalo nebylo by to spatne... pride mi to lepsi nez se tu hadat vo blbostech