Tak nejen vcerejsek, ale i dnesek je celkem na picu :( No uz sem na to prisel a prohlid si to. Ten barak s nastavbou je videt OK, a zatim stromem mezi nim a tema vysokejma je my home. No jak uz sem rikal o ruseni bylo by nejlepsi to dat na ty nastavby. Co se teda nejak dohodnout?
NELDOR> Na strechu proste nemuzu. Za ty starosti a vyrizovani mi to absolutne nestoji. A "spravcove", kteri ty klice asi mit budou, jsou bohuzel neschudny. Navic budoucnost je v tehlech zalezitostech dost nejista, je mnohem lepsi kdyz se to umisti na nekoho s jasne definovanejma a do budoucna nemennejma majetkovyma vztahama.
Připojení většího počtu lidí má svá úskalí. Mluvím teď o tom, že někteří členové (a já taky) budou z různých důvodů potřebovat pevnou veřejnou IP adresu. Pokud tedy hledáte poskytovatele, ptal bych se taky po možnosti přidělit více veřejných IP adres.
TELE2 má pouze 1 adresu pevně přiřazenou ke koncovému zařízení.
Nedávno jsem zprovozňoval mailserver - poskytovatel je Contactel a ten (po vyplnění žádosti) přidělí pořebný rozsah veřejných IP adres (zdarma :-o). Ovšem je tam CISCO router ve správě Contactelu.
FZFree net je podle mne pouze fizická sit která sice poskytuje zakladní konektivitu do internetu ale pokud by někdo požadoval nadstandartní služby tak bych to nechal na spravcích GW. Tj kdo bude chtit neco navic tak za to bude muset zaplatit. A verejne adresy by se mohlynapriklad TUNELOVAT skrz PPTP
Cílem je zařadit skupinu do CZFree.NET. Buhužel reálný odhad spojení na DEU je přes 2-3 hopy (asi směr Bohnice).
Směr přes Dejvice odhaduji jako nereálný - jsou moc nízko.
Nebo druhou stranou - trasa Malvazinky, Vypich (resp. Malý Břevnov), Bílá Hora, Dědina, Liboc. Což bude ještě více hopů.
Troufám si odhadnout, že napojení lokality Liboc/Dědina/Ruzyně ještě letos na DEU je nereálné.
Zajímavým problémem bude stabilita tras při tomto počtu "amatérských" hopů.
Node Újezd má se stabilitou/nestabilitou své zkušenosti. Investice do stability (UPS, chlazení a pod.) narazí v těchto nadšeneckých podmínkách na nedostatek financí.
Proto se snažme. Potřebujeme mnoho hopů pro zálohy tras.
java nam jde o co NEJLEVNEJSI pripojeni k netu. Pouzivat budeme nat MASKARADU v linuxu - tzn pripojeni typu one-to-many. Jestli sezenes jineho poskytovatele, ktery bude mit stejne vyhodne ceny nebo nizsi a prideli verejnou adresu nez tele2, tak ti rozjedu obousmerny nat many-to-many. Casablanca na nas nevidi - nejblizsi bod, ktery maji je pobocka Siemensu na Dejvicke.