je potreba na PC pripojeny pres ronju k siti instalovat nejakej specialni program? myslim to, jestli se ronja zvenku pocitacum jevi jako obycejnej kus dratu.
zajimalo by me, jestli by neslo ronju pripojit krome AUI taky na UTPcko, pac kdyby se budoval nejakej AP, na kterym by viselo vic uzivatelu (treba 6) pres ronju, tak by na tom AP muselo bejt 6 sitovek s AUI (mirne neprakticke:-),kdo ma dneska tolik volnejch slotu?). je to tak?
kdyzto kdyby slo pouzit jako rozhrani UTP, tak by stacila jenom jedna sitovka a switch...
Nedávno jsem narazil na projekt Ronja a velice se mi a mým kamarádum zalíbil a hodláme si udělat sí? po městě. Jelikož bydlíme každý někde jinde tak to bude docela problém protože budeme potřebovat několik páru Ronja pojítek, ale už se na první máru pracuje.
Ale mám problém, mám sí?ovky 3Com 509 a nedaří se mi propojit dva počítače kabelem. Používam WXP a W98 a ani pod jednim sys. se mi to nedaří. Kabel mám křížený a bastlený na koleně takže nemůžu říct jestli je 100% dobrý a tedy kde je chyba jestli v HW nebo SW.
Můžete mi někdo poradit kde hledat lepší ovladače nebo jak na to?!?
Jediný 100% způsob jak donutit ty karty aby jeli Full duplex na AUI je linux...
Mně se kdysi podařilo rozject 3C509 a 3C900 full duplex na AUI pomocí Wpcreditu a wpcrsetu pod win98....
Taky pomohla chyba v ovladači, kdy jsem pomocí dosový utility nastavil AUI interface a pak ve windowsech jsem nastavil full duplex... A ono to zaplo AUI a full duplex...
Tohle si matně vzpomínam, takže to ber s rezervou. Proto taky neuvádim nic přesnýho...
Na win XP zapomeň rovnou.....
Buď si postav TP interface a nebo použij linuxový počítadla...
U toho TP je jedna výhoda v tom, že tam je možný full duplex u sí?ovek nastavit bez problémů ručně i pod windowsama.
V podstatě je to ale taky shit, protože to nejde full duplexně spojit se switchem....
Takže úplně nejlepší by bylo, použít ladův ML66.... interface a nastavit ho na 10Mb a prostě k němu přidat Rxer a Txer.