Já to psal nespisovnou češtinou a v tom případě, jestli se nepletu, jsou obě y správně. Ale jistej si teďka nejsem, jestli k tomu máš nějaký podklady, tak si to rád necham vysvětlit.
Je zvláštní kolik nabububřelých adminů dokáže zvednout ze židle tvrzení, že skript pro konfiguraci sítě si můžu v konkrétní instalaci libovolné distribuce Linuxu dát v podstatě kamkoliv, kam uznám za vhodné. Snad jediné co je podstatné je aby to bylo dobře zdokumentované pro konkrétní okruh těch administrátorů, kteří se v té konkrétní instalaci mají vyznat, ne ? Koneckonců je to náš router - ne váš router...
Jo... potřebujeme ještě více předpisů kam se smí a kam nesmí pověsit v autě plyšový medvídek. Jen houš? ....
Co takhle když prohlásím, že /etc/init.d/setnet je jenom součástí vývojové verze CZFree Debianu, a v distribuční verzi to bude řešené nějak korektně ? (Ostatně my tam máme /etc/init.d/wireless, což je to samé v bledě růžovém.. :-)
Nebo zdůvodnění, že CZFree Debian bude tvořená jen základní sadou běžných stable debianích balíčků + sadou CZFree balíčků navíc - čímž se dost zásadně bude lišit od distribuce, který by od Debianu chtěla zcela divergovat: ten Debian pod tím nebude mít žádné dependence na balíčky z CZFree, a pro CZFree balíčky budou mít dependence max. mezi sebou, a pak na tu sadu balíčků z CZFree Debianu. Zkuste si to nakreslit např. jako orientovaný graf, spousta čáreček se šipečkami - a dojde vám, že CZFree bude stát nad podmnožinou Debianu, a tím vznikne "CZFree Debian". Odinstalováním CZFree balíčků vám vznikne podmnožina Debianu....
CZFree router bude něco jako jakákoliv jiná aplikace - třeba GIMP. CZFree budete moci mít v systému jako RPMka nebo jako debianí package, a bude moc mít Debian/Fedoru s CZFree nebo bez CZFree - stejně jako můžete tyhle systému mít s Gimpem nebo bez Gimpu.
Přestává mě to bavit, protože se mi zdá, že vůbec nečteš, co píšeme, nebo vůbec nechápeš, co čteš. Nám je jedno kde ten skript je umístěnej, měj ho klidně v DocumentRootu Apache. My se ti snažíme vysvětlit tu naprostou zbytečnost existence toho skriptu. Ten skript podle mě nemá žádnej význam, řeší vyřešený a řeší ho navíc tim nejblbějšim=nejjednoduššim způsobem. Pokud to bude pouze volitelně instalovatelná součást, pak to samozřejmě beru, taková koncepce má nějakej smysl. Ale použít to jako výchozí způsob nastavování sítě a dál tomu řikat Debian, to mi nevoní, tenhle přístup neschvaluju.
31.05.2005 v 08:24
oook
31.05.2005 08:26
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
xchaos)
D-Evil: me to pride fakt komicky, ty tady furt dokola budes mlit sracky o tom jak strasnej je ten setnet a jak to uz nekdo predtim vymyslel :-)))
Je tam treba proste proto ze se nikomu nechce lizt do vsech tech konfiguraku (jeden, dva az xx konfiguraku) a nastavovat to, misto toho si napise sadu prikazu do setnetu ktery se po startu spustej :-) proste negdo si to konfa pres interfaces, nekdo si napise radsi skriptiky do setnetu. Pokud prohlasujes o czfdebianu ze je zprasenej jenom kvuli tomu, tak super :-)) nebo kdyz tady furt povidas o zprasenostech, vypis mi tu prosimte nejakym zpusobem co vsechno je tam zpraseny.
Prispevky tvoje plus jeste prispevky od jkt me fakt uplne dostavaj.
Upozorňuju, že číst si po sobě takový kvanta textu je docela pracný. A druhá strana taky někdy píše legrační věci nebo má v příspěvcích překlepy či hrubky...
Např. když konvergování a divergování mám v dřívějším příspěvku zjevně správně a pak to omylem prohodím v dalším příspěvku... pak je docela trapný se něčeho takovýho chytat. Úroveň diskuze na fóru pak bude stát celkově za houby.
V zásadě jednovětnými příspěvky se dá dobře flejmovat, ale těžko něco zásadnějšího sdělit, že jo. A zase přečíst si po sobě ty delší příspěvky vyžaduje nějaký čas, který nemám... takže jestli moje příspěvky čte někdo, kdo není vysloveně a za každou cenu v opozici proti tomu co píšu, tak a? mě pls. na překlepy a nesmysly upozorní e-mailem nebo PMkem... já to po sobě kontrolovat nestíhám.
Diskuze a polemiky na fóru by měla vypadat tak, že někdo napíše svůj názor, a někdo jiný napíše taky svůj názor - a když je vidět, že obě strany mají jiný názor, tak by to tak prostě mohlo zůstat - nějaká další akce je potřeba skutečně jen v případě, že se řeší kdo koho zarušil. Jinak mohou na fóru viset oba názory, a lidi k nim mohou přivěšovat svoje pro a proti - a nějaké "globální jednotné stanovisko CZFree" je podle mě potřeba jen u velmi omezeného okruhu těch nejzásadnějších věcí.
Bohužel spousta lidé tady diskutuje ne stylem "já mám nějaký názor" vs "já mám trohchu/hodně/zcela jiný názor" ale stylem "tento názor je špatný, protože je to xChaosův názor", "tento názor je špatný, protože xChaos moc hulí", atd., atd.